Peste 200 de elevi au participat la activități anticorupție, în Programul “Școala Altfel”

În perioada 15 – 18 aprilie 2019, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare au desfășurat, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în cadrul programului „Școala altfel” al Ministerului Educației Naționale, patru sesiuni de informare și educație anticorupție destinate, cu prioritate, tinerilor liceeni din anul terminal din municipiul Satu Mare.

Scopul sesiunilor de informare și educație anticorupție a fost de a promova în rândul tinerilor valori precum moralitatea, integritatea și legalitatea. Au fost purtate discuții libere cu privire la competențele D.G.A., drepturile, libertăţile şi obligaţiile ce le revin în calitate de cetăţeni în relaţia cu angajaţii M.A.I., noțiuni elementare de drept penal, infracţiunile de corupţie şi cele asimilate acestora, modul de acţiune în situaţia în care cetățenii sunt implicaţi sau iau cunoştinţă despre săvârşirea unor fapte de corupţie, modalitățile de sesizare, consecinţele şi costurile corupţiei, precum și cazuri de corupţie instrumentate cu participarea Direcției Generale Anticorupție.

Activitățile de informare și educație anticorupție s-au desfășurat la 4 unități de învățământ de pe raza municipiului Satu Mare, respectiv la Liceul Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt”, Liceul Tehnologic de industrie alimentară ,,George Emil Palade”, Colegiul Tehnic ,,Unio-Traian Vuia” și Colegiul Tehnic ,,Elisa Zamfirescu” și s-au bucurat de o participare activă din partea a peste 200 de elevi.

Cetățenii pot face sesizări cu privire la faptele de corupție săvârșite de personalul Ministerului Afacerilor Interne la linia gratuită a Direcției Generale Anticorupție, Call Center anticorupţie 0800.806.806, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Satu Mare – 0261.705370 sau prin e-mail la adresa satumare.dga@mai.gov.ro.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 21, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.