Credincioșii din Eparhia Maramureșului și Sătmarului vor primi din nou Sfânta Lumină din Ierusalim

Prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va fi adusă în țara noastră, și anul acesta, Sfânta Lumină luată de pe Sf. Mormânt din Ierusalim.

Datorită sprijinului domnului ing. Mircea Leţiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești, Sfânta Lumină va ajunge pentru a zecea oară şi în Eparhia noastră. Ea va fi adusă de o Delegaţie eparhială cu o cursă charter, sâmbătă 27 aprilie 2019, la Sibiu; în jurul orei 21,30 la Cluj-Napoca; în jurul orei 22.00 la Baia Mare; iar destinaţia finală va fi Aeroportul din Satu Mare, în jurul orei 23.00.

Protopopii, preoţii si monahii o pot primi la Aeroporturile din Cluj-Napoca, Baia Mare sau Satu Mare, în funcție de cea mai convenabilă distanță, pentru a o putea oferi credincioşilor care vor participa la Slujba Învierii, ce va fi săvârşită în bisericile şi mănăstirile din Eparhie, la ora 24.00.

De la Satu Mare, la fel ca în anul precedent, Sfânta Lumină va fi preluată de delegaţii din Slovacia, Ungaria şi Austria.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23 aprilie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.