Membrii Asociației Artiștilor Plastici Cluj expun începând de joia viitoare la Primăria Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare și Asociația Artiștilor Plastici Cluj, vă invită joi, 9 mai 2019, la ora 17.00 la vernisajul expoziției de arte vizuale în Galeria de Arte Plastice a Primăriei Municipiului Satu Mare.

Expun membrii asociației Artiștilor Plastici Cluj.

Programul cultural este asigurat de: Basile Vanessa, Grad Daria, Șerba Oana, Bercea Anita, Sorian Alexandra, cursante la Palatul Copiilor Satu Mare, pregătite de prof. Moga Mariana.

Moderator: Anișoara Ienășoiu.

Expoziția va fi deschisă de Dorina Pop, președintele Asociația Artiștilor Plastici Cluj și Gergely Csaba, președintele Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare.

Expoziția este deschisă între 9 mai – 23 mai.

Asociaţia Artiştilor Plastici din judeţul Cluj, cu sediul în Cluj-Napoca, str. Ferdinard nr. 29, a luat fiinţă în anul 1975. Ajunge în anul 1996 să înregistreze 240 plătitori de cotizaţie dar din motive organizatorice în anul 2001 rămân un numar de 20. La alegerile din anul 2003 este ales ca preşedinte al asociaţiei d-nul Octavian Popescu; în acel moment în evidenţă erau 24 membri din care doar 14 – 15 activi. Din acel an Asociaţia trece practic într-o relansare a activităţii cu paşi mici dar siguri. Noul consiliu de conducere s-a format cu oameni care au suferit împreună cu Asociaţia la declinul ei. Prin efortul lor şi participarea la tot mai multe manifestări cultural-artistice, situaţia Asociaţiei se redresează, în present ea reuşind să se remarce prin multele expoziţii colective, de grup si personale.

Datorită activitaţii exemplare a preşedintelui Octavian Popescu, considerat cel mai bun preşedinte al Asociaţiei, membri acesteia pot expune la Centrul de Cultură Urbană, Casa Radio, Libraria Diverta-Hubertus, Bastionul Croitorilor, etc.

Cu resurse financiare proprii şi cu finanţări de la Consiliul Municipal şi Consiliul Judeţean s-a reuşit organizarea în fiecare an a una sau două tabere de creaţie în Munții Apuseni (Mărişel și Râşca) precum şi câteva tabere de creaţie în afara graniţelor ţării.

Relaţiile frumoase şi buna colaborare cu Asociaţiile Artiștilor Plastici din Târgu-Mureş, Satu-Mare, Dej, Turda fac ca Asociaţia clujeană sa aibă schimburi de expoziţii nenumarate si mai mult de atât, oportunitatea de a merge în tabere de creaţie organizate de acestea.

Cu un nucleu solid de artişti plastici ale caror lucrări fac faţă oricaror exigenţe, se naşte primul album din istoria Asociaţiei, album care ilustră 33 de ani de activitate. Lansarea albumului a avut loc la Muzeul de Arta Cluj-Napoca în cadrul unei mari expoziţii colective.

In anul 2015 cel de-al doilea album dedicat membrilor Asociaţiei Cluj ilustrează 40 de ani de activitate neîntreruptă.

In prezent Asociaţia numără peste 90 de membri, creatori de frumos, ce transpun metaforic si imaginar, conturând zestrea artistică a multor valori autentice.

Asociaţia Artiştilor Plastici din judeţul Cluj oferă azi posibilitatea tuturor membrilor săi de a-şi exprima talentul şi de a-şi rafina expresia artistică.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 3 mai 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.