Parada portului popular și Festivalul Folcloric al dansului maghiar „Orgona”, în Agriş

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Agriș și Formația de dansuri „Egri Csodaszarvas” a organizat duminică, 5 mai 2019, Festivalul Folcloric al dansului maghiar „Orgona” (Liliacul) în localitatea Agriş.

Evenimentul a ajuns la cea de a IX-a ediție.

În cadrul programului a avut loc defilarea formațiilor în porturi populare, și un program artistic susținut de formațiile participante.

Au participat formații de dansuri populare din județ, precum și din alte județe, dar și formații de dansuri de peste hotare, din localitățile înfrățite cu comuna Agriș. Manifestarea s-a desfășurat în căminul cultural din localitate.

Succesul edițiilor din anii trecuți a fost sporit și de faptul că festivalul ”Orgona” de la Agriș este singura manifestare de acest gen la care se defilează cu căruţele tradiționale, iar numărul participanților crește pe an ce trece.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 6 mai 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.