Manifestări culturale și omagiale organizate în cinstea Zilei de 9 Mai, la Carei

Direcția de Cultură și Sport a Municipiului Carei a organizat joi, 9 mai 2019, de la ora 10.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Municipiul Carei un moment omagial dedicat Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Național al României de către Corul Asociației Unirea 2009 Carei.

În cadrul manifestărilor a luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a municipiului Carei, care a vorbit despre însemnătatea zilei de 9 Mai, după care a fost oficiat un Te Deum.

Au fost depuse apoi coroane în memoria eroilor căzuți în lupta pentru obținerea Independenței de Stat a României din partea Primăriei municipiului Carei, Veteranilor de război și cadrelor militare în rezervă, Subunităților M.A.I., PSD, ALDE, PNL, Asociației Foștilor Refugiați Carei, Asociației Astra, Despărțământul „Aurel Coza” Carei, Asociației Unirea 2009 Carei, Asociației de pensionari Castelanii Seniori 2015, precum și flori de către elevi ai Liceului Teoretic Carei – Grupul „Invictus”.

Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic prezentat de Adrian Ștefănuți, care a recitat o poezie și formația Magic Dance, care a prezentat un colaj coregrafic.

După manifestare, la bustul Regelui Ferdinand, Adrian Ștefănuți a evocat personalitatea Majestății Sale, după care au fost depuse coroane și jerbe de flori din partea Direcției de Cultură a municipiului Carei, Asociației Unirea 2009 Carei și Asociațiunii Astra Despărțământul „Aurel Coza” Carei. Elevul Bohoni Martin, de la Școala Gimnazială Nr. 1, pregătit de învățătoarea Sfâra Elena, a expus în fața publicului o scurtă prezentare despre Regele Ferdinand. Corul Asociației Unirea 2009 Carei a interpretat Imnul Eroilor.

În jurul orei 11.00, în Parcul Dendrologic a avut loc tăierea simbolică a panglicii care a inaugurat proiectul Europa la ea acasă – Arhitecți reprezentativi din țările Uniunii Europene.

În aceeași zi au mai fost depuse coroane din partea Direcției de Cultură a municipiului Carei și Asociației Unirea 2009 Carei la monumentele eroilor din cimitirele Mesterészi și Rozalia.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 9 mai 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.