Expoziția internațională ”Micul Prinț”, ediția a 24-a, la Muzeul de Artă Satu Mare

Marți  14 mai, cu începere de la ora 16:00, la Muzeul de Artă Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției internaționale ”Micul Prinț”, care se organizează în fiecare an, și a ajuns la cea de-a 24-a ediție. Un număr mare de sătmăreni au fost prezenți la această expoziție. De asemenea au participat și au vorbit directorul Muzeului Județean de Istorie dr. Liviu Marta și profesoara Cristina Gloria Oprișa.

Luând cuvântul dr. Liviu Marta a spus că avem în față o adevărată explozie de creații artistice, în luna mai când avem și în natură o explozie florală. I-a felicitat pe toți creatorii de frumos, între care întâlnim tineri de la doi ani la cei peste 60 de ani.

Cristina Gloria Oprișa a spus că este a 24-a ediție în care se organizează expoziția. Copiii care au creat acum 24 de ani sunt fiecare cu rostul său, unii sunt prezenți cu tablouri frumoase și acum. Este o expoziție a tuturor generațiilor. La un moment dat copiii creează, devin mai maturi, studenți, apoi în viața socială, printre copiii de odinioară sunt care azi au ajuns profesori. Copilăria este paradisul de unde a pornit fiecare. În expoziție expun peste 300 de creatori.

Se pune întrebarea de ce facem această expoziție? Facem deoarece ne place, facem lucruri care să dăinuiască. Numărul expozanților crește continuu, deoarece cei care sunt deja creatori reușesc să convingă și pe alții să vină și să participe.

Cristina Gloria Oprișa a mulțumit tuturor pentru prezență, și a informat că nu peste mult urmează ”Noaptea Muzeelor”, o altă manifestare de larg interes, la care sunt invitați să participe toți iubitorii de frumos și de istorie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 14 mai 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.