Ludovic Orban: ”Sunt convins că la Satu Mare se va vota și vom atinge cel mai bun scor posibil”

Vineri, 17 mai, la sediul Organizației Județene PNL Satu Mare, președintele PNL, Ludovic Orban a susținut o conferință de presă alături de deputatul Romeo Nicoară, președintele PNL județean, Adrian Albu, vicepreședintele PNL județean, Ioan Rus, președintele Organizației Municipale PNL, Doina Feher. 

Președintele PNL a precizat că ”suntem într-o situație fără precedent. Mai avem o săptămână de campanie, pe ultima sută de metri Consiliul Național al Audiovizualului nu a dat încă timpii de publicitate electorală pentru partide. Aceasta înseamnă că este cenzurată exprimarea omului politic ce susține referendumul”.

Autoritatea Electorală Permanentă care are are datoria să informeze cetățenii cu privire la alegerile europarlamentare și referendum, până în prezent a realizat doar clipul pentru europarlamentare, deși trebuia să informeze cetățenii și cu privire la referendum. ”Referendumul este soluția și nu acceptăm ca să scape de pedeapsă cei ce merită pedepsiți.”

În continuare, Ludovic Orban a adresat două întrebări: dacă alegătorii sunt de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru faptele de corupție, iar cea de-a doua: dacă sunt de acord cu interzicerea reglementării în domeniul justiției prin intermediul ordonanțelor de urgență.

Ludovic Orban a vorbit în continuare despre ”comportamentul jalnic al ministrului de Interne, și mai ales de modul în care ministrul de Interne se comportă în relația cu Jandarmeria, cu Poliția, pe care vrea să le transforme într-un instrument de represiune….După declarațiile lui Carmen Dan privitor la declanșarea de anchete împotriva protestatarilor de la Iași și de la Galați, declarații clare de intimidare a cetățenilor români care nu sunt de acord cu PSD și care își permit să iasă în stradă și să-și exprime pașnic nemulțumirea față de modul în care e guvernată România, Jandamieria a recidivat probabil tot la comanda lui Carmen Dan, ridicând și băgând în dubă cetățeni români din Topoloveni care au vrut să protesteze față de Liviu Dragnea. …. Este un comportament de neacceptat ca cetățeni români care au ridicat niște pancarte să fie băgați în dubă și duși la Poliție. Este adevărat că au fost eliberați, dar acțiunea Jandarmeriei reflectă foarte clar că la butoanele Ministerului de Interne se află o persoană care nu are nici o legătură cu democrația”.

Referitor la intrarea României în spațiul Schengen, Ludovic Orban a spus că ”deși România deține președenția Consiliului U.E. de la 1 ianuarie 2019, la nicio reuniune reprezentanții României nu au ridicat problema intrării României în Schengen. Noi ne-am fixat ca obiectiv intrarea României în spațiul Schengen după alegerile europarlamentare. 

”Dorim să transpunem în legislație dorința și voința cetățenilor. După referendum, moțiunea de cenzură va fi o moțiune împotriva Parlamentului. Așteptăm o cât mai mare participare la vot. Să ne prezentăm la vot dacă considerăm că România merge într-o direcție greșită.” 

În încheiere, Ludovic Orban și-a exprimat convingerea că ”la Satu Mare se va vota și vom atinge cel mai bun scor posibil.”

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 17 mai 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.