Jandarmii au depistat două femei care au furat dintr-un supermarket

În după amiaza zilei de joi, 17 mai, reprezentanţii unui supermarket situat pe strada Careiului din municipiul Satu Mare, au sesizat telefonic dispecerul de serviciu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare cu privire la faptul că o femeie a sustras mai multe produse din magazin.

61217406O patrulă de jandarmerie s-a deplasat la faţa locului, unde a identificat-o pe T. Irina, din comuna Craidorolţ, judeţul Satu Mare, care aflându-se la cumpărături în supermarket, a sustras mai multe dulciuri în valoare de 61 lei. Produsele au fost găsite asupra femeii de către lucrătorii firmei de pază din cadrul magazinului, aceasta ascunzându-le sub geacă şi încercând să părăsească magazinul fără să plătească, dar a fost depistată de către porţile senzormatice de la intrare. La scurtă vreme a fost surprinsă de către agenţii de pază ai aceluiaşi magazin I. Mariana, de 51 de ani din Supuru de Jos care a încercat să sustragă mai multe produse alimentare şi nealimentare.

Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii, care la controlul efectuat asupra bagajului de umăr pe care-l avea femeia asupra ei, au descoperit o mulţime de produse, alimentare şi nealimentare, în valoare de 278,48 lei. Produsele au fost restituite reprezentantului supermarketului, prejudiciul fiind recuperat integral. În ambele cazuri jandarmii au întocmit actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, făptuitoale fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”, actele fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru continuarea cercetărilor. În acest sfârşit de săptămână jandarmii sătmăreni vor fi prezenţi la datorie în cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional.

Efective ale unităţii vor asigura măsuri specifice de ordine publică cu ocazia meciului de fotbal dintre Olimpia Satu Mare şi FC SESO Câmpia Turzii şi la manifestările organizate în cadrul Festivalului Folcloric „Cetatea Codrului” organizat în oraşul Ardud. Misiunea jandarmilor, organizată în colaborare cu structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare,  va fi de a asigura ordinea şi liniştea publică pe timpul activităţilor organizate.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate. Pentru prevenirea incidentelor, „sfătuim cetăţenii să  respecte recomandările făcute de organizatori sau organele de ordine; să nu depăşească limitele decenţei, să acorde sprijin oamenilor legii pentru menţinerea ordinii publice şi să ţină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 17, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.