12 proiecte de hotărâre au fost aprobate de consilierii județeni în ședință ordinară

Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Satu Mare a aprobat miercuri, 29 mai 2019, cele 12 proiecte propuse pe ordinea de zi. Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, care i-a avut alături pe vicepreședintele Ioan Rus și pe secretarul județului, Mihaela Crasnai.

La primul proiect, aleșii județeni au validat mandatul de consilier judeţean al domnului Liviu Pop. Noul consilier județean este reprezentant al Partidului Alianța Liberarilor și Democraților (ALDE) și ocupă locul regretatului consilier Nicolae Bura. Noul membru intrat în componența Consiliului Județean Satu Mare a depus jurământul în plenul deliberativului județean.

Proiectul privind contul anual de execuţie a bugetului local al Judeţului Satu Mare, a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii (de subordonare locală) pe anul 2018, a fost aprobat, de asemenea, de consilierii județeni, la fel și cel privind rectificarea bugetului general consolidat al Judeţului Satu Mare pe anul 2019. Acest ultim proiect a fost supus aprobării consilierilor județeni ca urmare a subvențiilor primite de la bugetul de stat pentru finanțarea aparaturii medicale și a echipamentelor de comunicații și urgență în sănătate, repartizate pe anul 2019 Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și Spitalului de Pneumoftiziologie, precum și a redistribuirii unor sume de bani între două obiective de investiții, dar și ca urmare a reducerii cheltuielilor cu bunuri și servicii și utilizarea acestora pentru revizuirea studiului de fezabilitate a Celulei 2 din cadrul Depozitului ecologic regional de deșeuri nepericuloase, Doba.

Proiectele privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 și a situaţiilor financiare anuale pe anul 2018 ale PALAT JUD SRL Satu Mare, au fost și ele votate, alături de proiectul privind aprobarea contului de execuţie a bugetului local al Judeţului Satu Mare, a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri propria, la data de 31 martie 2019. Următoarele două puncte aflate pe ordinea de zi a ședinței, au vizat modificarea componenţei nominale a comisiilor de specialitate pe principalele domenii de activitate ale Consiliului Judeţean Satu Mare și modificarea componenţei nominale a Comisiei pentru Protecţia Copilului Satu Mare.

De asemenea, „Planul de analiză și acoperire a riscurilor al județului Satu Mare” pe anul 2019, a primit și el girul aleșilor județeni.

Un alt proiect important votat în cadrul ședinței ordinare se referă la încheierea Acordului de asociere între UAT Județul Satu Mare și cele 40 de UAT-uri din județul Satu Mare pe teritoriul cărora se vor amplasa Unitățile de combatere a căderilor de grindină, realizate în cadrul proiectului „ Atenuarea efectelor negative ale grindinei în județul Satu Mare”. Potrivit președintelui Pataki Csaba, după implementarea acestui proiect, Satu Mare va fi singurul județ din țară care va fi protejat de căderile de grindină, atât în zonele rurale cât și în cele urbane. Prin acest sistem antigrindină vor fi protejate nu doar suprafețele agricole, ci și locuințele din județ.

Totodată, a fost aprobat și proiectul privind modificarea Statului de funcţii al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Satu Mare, iar în finalul ședinței ordinare, consilierii au aprobat noii indicatori tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Realizarea platformei de gunoi-celula nr.2 din cadrul depozitului ecologic regional de deșeuri nepericuloase Doba, județul Satu Mare”. Referitor la acest proiect, președintele Pataki Csaba, a afirmat că este necesar ca celula nr. 2 să se realizeze într-un timp cât mai scurt, pentru a mai recupera din efectele sincopelor legislative apărute în ultima perioadă. “Din păcate, volumul de deșeuri generat la nivelul județului s-a mărit considerabil în ultima lună. Sperăm că se va debloca situația și că o să avem timp să realizăm celula nr. 2 înainte de a se umple la refuz celula nr. 1”, a spus președintele Consiliului Județean.

La punctul „Diverse”, Pataki Csaba i-a informat pe consilierii județeni referitor la situația drumului județean DJ 193A, în urma sistării lucrările de modernizare ca urmare a intrării în insolvență a firmei contractante.

“În ultima perioadă am avut mai multe întâlniri de lucru, ultima în cursul zilei de marți, atât cu titularul de contract cât și cu reprezentanții firmei care ar putea să salveze situația ca și subcontractant, prin preluarea acestui contract. În 6 iunie 2019, la Tribunalul din Botoșani va fi o primă înfățișare, iar până atunci trebuie să tranșăm problema. Ori continuăm procesul început împotriva executantului și reziliem definitiv contractul, ori se face o tranzacție judiciară, validată inclusiv de instanță, și se preia contractul de către un alt executant. Peste o săptămână drumul va avea un administrator. Ori va fi preluat de Consiliul Județean, ori îl va prelua un subcontractant”, a fost concluzia expusă de președintele Consiliului Județean, la finalul ședinței ordinare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 29, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.