Moment solemn organizat de Direcția de Cultură a Municipiului Carei, de Ziua Eroilor

Direcția de Cultură a Municipiului Carei a organizat joi, 6 iunie 2019, începând cu ora 12.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Municipiul Carei, un moment solemn dedicat Zilei Eroilor.

Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Manifestarea a fost deschisă cu intonarea Imnului Național al României de către corul Corul Asociației „Unirea 2009 Carei” , Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a rostit o alocuțiune despre semnificația Zilei Eroilor, după care a avut loc un Parastas în memoria Eroilor Neamului și au fost depuse coroane de flori din partea instituțiilor publice, partidelor politice și asociațiilor.

Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic susținut de elevii clasei a III-a de la Liceul Teoretic Carei, învățătoare Moisa Adela, solist Pop Valer George, Corul voluntarilor Invictus, coordonați de doamna profesoară Dindelegan Carmen Maria, Corul Asociației Unirea 2009 Carei și Adrian Ștefănuți.

După manifestarea de la Monumentul Ostașului Român, au fost depuse coroane de flori la mormintele eroilor din Cimitirul Mestereszi și la bustul lui Avram Iancu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 6, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.