Amenzi în valoare de aproape 50.000 lei, aplicate pe drumurile județene ieri de polițiști

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au acționat la data de 5 iunie a.c., pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță rutieră și pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, ocazie cu care au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 42.800 de lei.

Astfel, pe parcursul zilei de ieri, 5 iunie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat mai multe acțiuni în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere și de menținere a unui climat de ordine și siguranță rutieră, pe raza întregului județ.

Ocazie cu care, polițiștii rutieri au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 42.800 de lei, conducătorilor auto care nu au respectat normele rutiere.

De asemenea, au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 15 conducători auto, dintre care 5 au fost depistați la volanul unor autoturisme aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, astfel că testarea cu aparatul alcooltest a indicat pentru aceștia valori cuprinse între 0,06 mg/l și 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma acțiunilor organizate de polițiștii rutieri, ieri, 5 iunie a.c., care au vizat în principal sancționarea șoferilor care se aflau la volan sub influența băuturilor alcoolice a fost constatată și o infracțiune rutieră în flagrant.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare, au identificat în trafic pe raza localității Turț, un conducător auto, de 34 de ani, care se afla la volanul unui autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l, alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării probelor de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 6, 2019. Filed under Infracțiuni, Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.