Locuitorii și autoritățile locale ale orașului Tășnad au sărbătorit solemn Ziua Eroilor

Joi, 6 iunie, în organizarea Consiliului Local Tășnad al Orașului Tășnad, Primăriei Orașului Tășnad și Casei de Cultură Tășnad, autoritățile locale și locuitorii din Tășnad au sărbătorit Ziua Eroilor. 

Și anul acesta, de Ziua Eroilor, locuitorii orașului Tășnad, alături de Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură, au dat dovadă de patriotism, respect și recunoștință față de eroii neamului românesc.

Cu începere de la ora 12.00, la Troița Eroilor Neamului au avut loc depuneri de coroane, de către principalele instituții din Tășnad și a instituțiilor de învățământ. A fost prezent și deputatul P.N.L., Romeo Nicoară.

La Monumentul Eroilor de asemenea au avut loc depuneri de coroane, Te Deum și alocuțiuni. Au vorbit despre importanța și solemnitatea acestei zile primarul Grieb Csaba Francisc, și directorul Casei de Cultură, Anca Deaconu.

Ziua s-a încheiat cu programul artistic susținut de membrii Ansamblului ”Flori de Codru”.

În România, prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Oficiul Național pentru Cultul Eroilor împreună cu alte instituții abilitate, elaborează programul manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor, care este, potrivit legii, sărbătoare națională.

Foto: Primăria Orașului Tășnad/Tasnád város polgármesteri hivatala 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 6 iunie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.