Expoziție comună a Școlii de Arte Satu Mare și a Școlii ”II Rákoczi Ferenc” din Téglás, la final de cursuri

Joi, 6 iunie 2019, cu începere de la ora 16:00, Galeria de Artă a Consiliului Județean Satu Mare a găzduit vernisajul comun al Școlii de Arte Satu Mare și al Școlii ”II Rákoczi Ferenc” din Téglás. Evenimentul a fost  organizat cu ocazia încheierii anului școlar 2018-2019. Sunt prezente lucrări ale cursanților celor două școli partenere.

Au fost prezenți directorul Școlii de Arte din Téglás, prof. Fekete Kinga, directorul Școlii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba, vicepreședintele A.A.P., Tillinger Ștefan, consilierul județean P.N.L. Ileana Blidar (de asemenea cursantă a Școlii de Arte Satu Mare și expozantă), profesori, părinți și elevi de la ambele școli. A moderat prof. Varga Maria.

Vorbitorii: Mircea Deac și Gergely Csaba, au apreciat lucrările prezente în expoziție și i-au felicitat pe artiștii plastici pentru lucrările realizate cu mult talent. Consilierul județean Ileana Blidar, în cuvântul său a asigurat Școala de Arte Satu Mare de sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, cu privire la ajutorul acordat cursanților de la clasele de arte vizuale, pentru procurarea materialelor necesare realizării lucrărilor, care vor înfrumuseța saloanele Spitalului Județean, conform cu proiectul pe care l-a propus și aprobat.

Directorul Școlii de Arte din Téglás, prof. Fekete Kinga, a spus că este mulțumită de acest parteneriat cu Școala de Arte Satu Mare, cu care este în al 11-lea an de colaborare. ”Este o activitate fructuoasă, ce se concretizează prin numeroase expoziții, individuale dar mai ales colective. Astfel, elevii maghiari au ocazia să participe la schimburi de experiență cu colegii lor români, în urma cărora s-au legat prietenii”.

În expoziție sunt prezente lucrări realizate cu culori plăcute, reușind să atragă privirile vizitatorilor, în diverse stiluri: grafică, pictură, design vestimentar, artă decorativă,  A reieșit și de această dată că expozanții beneficiază de o temeinică educație estetică, ce cu multă subtilitate o transmite și vizitatorului.

Momentele artistice au fost variate, de la muzică clasică la muzică ușoară, recitări de poezii, prezentate de elevi ai școlilor de arte din Téglás și din Satu Mare. Vernisajul s-a încheiat cu o poză de grup, ca amintire pentru primirea frumoasă făcută de sătmăreni, și cu invitația ca următoarea expoziție să aibă loc la Téglás.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 7 iunie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.