Artista plastică din Tășnad Foris Ecaterina a deschis o expoziție la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean

Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare a vernisat expoziția de arte vizuale, a pictoriței Foriș Ecaterina, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean, joi, 20 iunie 2019. Foriș Ecaterina este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare din anul 2013.

Au fost prezenți Gergely Csaba președintele A.A.P. Satu Mare, Ștefan Tilliger, prim vicepreședintele asociației și Keresztesi Monica, vicepreședinte. Evenimentul cultural a fost moderată de Anișoara Ienășoiu.

Foris Ecaterina s-a născut în Tășnad la 20 iauarie 1951. În anul 2003 a terminat Școala de Arte Satu Mare cu profesoara Szodorai Paradi Hahnalka și Abkorovics Robert. A făcut cursuri de desen și pictură în ulei cu Papp Eva, Nagy Krisztián, Romer Ilona din Ungaria și mai multe cursuri online în Kinva Akademia din Ungaria.

A participat la numeroase expoziții colective organizate de Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare la: Hodod, Huta Certeze, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Debrecen, Tarna Mare, Socond, Szarvas. A participat la taberele de creație de la Hodod, Huta Certeze, Socond, Szarvas și Alsonana din Ungaria.

Foris Ecaterina pictează cu mult realism. Combină culorile calde și reci. Pictează peisaje cu precădere, indiferent de anotimp și flori.

Programul cultural a fost asigurat de Basile Vanesa, Barla Beata, Grad Daria, Sorian Alexandra, Șipoș Anita, cursanții de la Palatul Copiilor au interpretat la pian celebre fragmente muzicale. Au fost pregătiți de profesoara Moga Mariana. Expoziția poate fi vizitată între 20 iunie și 4 septembrie 2019.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 20 iunie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.