Cea de-a cincea ediție a Festivalului Pălincii de la Tășnad și-a desemnat câștigătorii

Consiliul Local al Orașului Tășnad, Primăria Orașului Tășnad, Ștrandul Termal Tășnad și Asociația Producătorilor de Pălincă și Fructe ”Codreanca” Satu Mare au organizat sâmbătă, 22 iunie cea de-a cincea ediție a Festivalului Pălincii. La această ediție s-au înscris 50 de producători, care au prezentat 67 de probe de pălincă. 

Evenimentul a avea loc la Ștrandul Termal Tășnad, începând cu ora 8.00, când juriul format din profesor dr. Dorin Popa, vicepreședintele Asociației Degustătorilor Autorizați din România, Czapp Árpád și Oláh Zoltán-Loránt, a început jurizarea și a apreciat din punct de vedere calitativ mostrele înscrise în concurs.

S-au înscris în concurs 50 de producători, care au prezentat 67 de probe de pălincă: de prune, mere, caise, tescovină, pere, coniac din vin, gutui, pere și gutui, vișine, mere și pere pădurețe.

De la ora 12.00 a avut loc festivitatea de premiere, în prezența oficialităților: primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, viceprimarul Kiskasza Barna Balázs și a invitaților: deputații Romeo Nicoară și Erdei István, consilierul județean Balogh Sándor, Ioan Andor, președintele Asociației Producătorilor de Pălincă și Fructe ”Codreanca”.

În cuvântul de deschidere primarul Grieb Csaba a spus că pe an ce trece, Festivalul Pălincii de la Tășnad are o participare tot mai numeroasă, ajungând astăzi la cea de-a cincea ediție. Au mai vorbit deputații Nicoară Romeo și Erdei István, consilierul Balogh Sándor, Andor Ioan, Sântăuan Vasile, Bolba Gheorghe și președintele juriului, prof.dr. Ioan Popa.

Producătorii celor mai de calitate sortimente de pălincă din Țara Codrului și din județul Satu Mare au așteptat decernarea locurilor 1, 2, 3 și a Marelui Premiu.

Câștigătorii ediției a V-a a Festivalului Pălincii de la Tășnad:

Marea Medalie de Aur a revenit producătorului Bolba Vlad Gheorghe

Medalia de Aur I, Bolba Gheorghe

Medalia de Aur II, Jurchiș Gheorghe

Medalia de Aur III, Șimon Traian

Din programul festivalului au mai făcut parte și momentele artistice prezentate de Ansamblul Folcloric ”Flori de Codru” Tășnad și Bogdan Zonocan cu formația sa.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 22, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.