Concursul de cabaline, călăreți și atelaje de la Tășnad, din nou un adevărat spectacol

La Ștrandul Termal Tășnad a avut loc sâmbătă, 29 iunie cea de-a treia ediție a Concursului de cabaline, călăreți și atelaje. Organizatorii au fost Primăria și Consiliul Local al Orașului Tășnad, subunitatea Ștrand Termal Tășnad, și ”Regatul Cailor”, reprezentat de Călin Astalâș, Dana Astalâș, Adrian Astalâș. 

Concursul de anul acesta a avut o largă participare, fiind prezenți numeroși proprietari de cai din județul Satu Mare, Bistrița Năsăud, Bihor, Harghita, Maramureș, și din Ungaria.

Cu o zi înainte, vineri, 28 iunie de la ora 18:00 a avut loc Parada Cailor. pe următorul traseu: Regatul Cailor – str. Lăcrămioarelor – Centru – str.Virgil Sălăjan – Al. Salcâmilor – cartierul Zorilor – str. Înfrățirii – str. Tudor Vladimirescu – str. Ștefan cel Mare – str. Înfrățirii – Centru – str. N. Bălcescu – str. Câmpului – Regatul Cailor.

Juriul format din proprietari, iubitori de cai a avut o misiune dificilă, deoarece exemplarele de cai prezentate în concurs au fost încadrate în următoarele categorii: ponei, armăsari, armăsari frizieni, cai pentru sport, mânji, iepe, cel mai frumos atelaj, și călăreți contratimp. În total, numărul acestora a depășit 60 de poziții de fișele de concurs. Din juriu au făcut parte: dr. Dănuț Farcău, medic veterinar, Dana Astalâș, proprietar de cai, dr. Liviu Boldan, medic veterinar, Ioan Foldes, crescător de cai, și Vasile Avram, iubitor de cai.

Au fost prezenți aici crescători și iubitori de cai din Petrești, Viile Satu Mare, Foieni, Băile Felix, Mădăras, Carei, Bogei (județul Bihor), Căpleni, Tășnad, Marghita, Medieșu Aurit, Cionchești, Vetiș, Ghirolt, Dindești, Cluj Napoca, Bistrița, Vatra Dornei, Vârșolt, Cărășeu, Rușeni, Suceava, Plopiș.

Prezentatorul și moderatorul evenimentului a fost Gligor Handru, un adevărat expert specialist și iubitor de cai, care și de această dată a fost prezent la Tășnad. Concursul a început cu un atelaj tras de ponei, după care au urmat celelalte șapte atelaje înscrise în concurs.

În încheiere, invitații speciali, Husarii din Ungaria și cascadorul Paszka Lehel din Sfântu Gheorghe au oferit un spectacol foarte apreciat de publicul din Tășnad.

Acest eveniment începe să devină o tradiție în orașul Tășnad, fiind din ce în ce mai cunoscut, și unul din evenimentele care atrage o participare din ce în ce mai largă și un interes tot mai crescut din partea unui număr mare de proprietari de cai, pasionați ai acestui hobby, locuitori ai Tășnadului, și turiști aflați în vacanță în stațiune.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 29 iunie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to Concursul de cabaline, călăreți și atelaje de la Tășnad, din nou un adevărat spectacol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.