Klaus Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor. Milioane de pensii vor fi majorate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei CCR, anunță Administrația Prezidențială.

Noua lege prevede creșterea pensiilor prin majorarea treptată a punctului de pensie, dar prevede și recalcularea a milioane de pensii.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, inițiatoarea proiectului de lege, spune că sunt bani pentru a susține majorarea pensiilor.

„Le voi răspunde cu cifre şi anume că în ultimii 2 ani de zile avem venituri suplimentare la bugetul de stat de 268 de miliarde, faţă de 234 de miliarde în şapte ani anteriori, adică în perioada 2009- 2016, practic s-a colectat mai mult în doi ani decât în şapte ani pe toate guvernările Boc, Ponta şi Cioloş, deci bani ar fi, în al doilea rând vreau să le spun tuturor că vorbim aici despre 7% care reprezintă la ora actuală nivelul pensiilor din PIB şi că media europeană este 13%, pe această medie ajungem la 11,7%”, a spus Vasilescu.

Ea a mai precizat că legea este necesară.

„Vreau să vă spun că dacă vă veţi uita pe toate simulările care s-au făcut de Casa Naţională de Pensii veţi vedea că pensionarii ajung să se aproprie în cuantum cu pensiile de pensiile speciale, ceea ce este foarte important şi chiar să le depăşească şi vă dau un exemplu concret, un profesor universitar va ajunge la o pensie de 8000 de lei pe această lege pe care am dezbăt-o astăzi, un pensionar militar are o pensie de 3500 de lei, deci iată că vorbim despre un nivel foarte mare al pensiilor care va fi pe această nouă lege” , a mai spus aceasta.

Opoziția a criticat dur legea pensiilor la dezbaterile din Parlament, iar USR a afirmat că nu îi mai satură Dumnezeu pe aleși de pensiile speciale, iar PMP a explicat că este de acord cu creşterea salariilor şi a pensiilor, dar nu prin împrumuturi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 9, 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.