A.P.M. Satu Mare lansează și promovează Campania ”Spune NU pungilor de plastic”

În ultimele luni, tot mai des se face referire la schimbările climatice și la un mediu durabil. Una din problemele stringente ale omenirii o reprezintă gestionarea ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, având în vedere că studiile în domeniu au demonstrat că aproximativ 300 de milioane de tone de deșeuri din plastic sunt eliberate anual în UE iar această valoare crește cu aproximativ 10 milioane de tone pe an.

Ca urmare în conformitate cu prevederile Uniunii Europene, a fost adoptată Legea nr. 87/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, prin care „(…) se interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire, cu mâner. (…) se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2019, comercializarea pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire, cu mâner”.

Ținând cont de prevederile acestei legi, APM Satu Mare lansează campania ”Spune NU pungilor de plastic” care va avea ca scop reducerea consumului de pungi de plastic foarte subţire fără mâner, pe care le găsim disponibile gratuit, de obicei, la raioanele de fructe şi legume, şi pe care, ulterior, le reîntâlnim în natură”, produse care au un impact devastator asupra mediului.

Prin această campanie angajații APM Satu Mare vor fi prezenți în Piața Mare din municipiu în data de 10.07.2019 – ora 10.00 și în data de 17.07.2019 la aceeași oră în Piața Someș, pentru a informa comunitatea sătmăreană privind efectul dezastruos al pungilor de plastic și al produselor din plastic de unică folosință care sunt greu reciclabile, precum și de a oferi alternative care pot duce la reducerea utilizării acestora. Aceștia vor discuta atât cu comercianții cât și cu cumpărătorii pe care îi vor îndemna să acorde mai multă atenție cantității de pungi de plastic pe care le achiziționează și să facă cumpărături conștienți de impactul negativ al pungilor de plastic,: să cumpere de exemplu fructe/legume în sacoșe realizate din materiale textile sau în coșuri de nuiele/ratan.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 iulie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.