Tabăra internațională de matematică Lions Someș Satu Mare, ediția a IV-a, 8-13 iulie

În perioada 8-13 iulie 2019, la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare, s-a desfășurat a IV-a ediție a Taberei internaționale de matematică “Lions Someș” Satu Mare, adresată elevilor din clasa a VI-a. La activități au participat un număr de 26 de elevi din județe precum, Mureș, Maramureș, Sălaj, Vaslui, Suceava, Bihor, Bistrița Năsăud, Satu Mare, dar și din Ucraina.

Tabăra este organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare cu susținerea materială asigurată de Clubul „Lions Someș” Satu Mare, în colaborare cu Liceul Teoretic „Johann Ettinger” Satu Mare și cu Societatea de Științe Matematice din România, Filiala Satu Mare.

Deschiderea festivă a evenimentului a avut loc în 8 iulie, ora 11, la Liceul Teoretic „Johann Ettinger”. Din partea Clubului „Lions Someș” Satu Mare au participat: Dan Pop, fostul președinte în perioada 2018-2019, prof. Maria Reiz, președintele în exercițiu și membri ai clubului: avocat ec. dr. Ciprian Costea, avocat Ioan Petruca, Horea Ungur și arhitect Viorica Vașvari.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare a participat inspectorul de matematică prof. dr. Valerica Doina Muntean, din partea S.S.M.R, filiala Satu Mare au fost prezenți prof. dr. Ovidiu T.Pop, prof.Manuela Popescu și prof.Călin Popescu, iar de la Colegiul Național „Ioan Slavici” prof. Simona Păcurar și prof. Alina Dragoș, directorul, respectiv directorul adjunct al colegiului. La festivitate au mai participat elevii din această tabără, profesorii însoțitori și câțiva părinți.

După intonarea Imnului Naţional, festivitatea a fost deschisă de prof. Maria Reiz, directorul liceului gazdă. Dan Pop, una dintre cei care au inițiat această tabără și cea care a avut inițiativa ca această tabără să devină internațională, a urat elevilor un sejur plăcut în municipiul Satu Mare. Avocatul Horea Ungur a spus câteva cuvinte despre activitatea Clubului „Lions Someș” Satu Mare, susținând că scopul principal al clubului este ajutorarea oamenilor bolnavi de diabet. Pe lângă această activitate, clubul ajută oamenii din zone defavorizate, copii instituționalizați și sprijină și diferite activități educative, de exemplu această tabără. Au mai luat cuvântul prof. dr. Ovidiu T. Pop, prof. Simona Păcurar și prof. dr. Valerica Doina Muntean.

În încheierea deschiderii, un grup de elevi de la Colegiul Național „ Ioan Slavici ” Satu Mare a susținut un frumos program artistic format din cântece și dansuri populare. După festivitatea de deschidere, elevii taberei au fost împărțiți în două grupe, fiecare grupă participând la cursurile de matematică și limba germană.

Pe lângă cursurile de pregătire, elevilor li s-a oferit posibilitatea de a se recrea prin diverse activități de petrecere a timpului liber: cursuri de dezvoltare personală, activități sportive, excursie la Muzeul-Negresti Oaș, excursie la Cetatea Ardud, activități meșteșugărești la Fundația Hans Lindner, ,,Vânătoarea de comori”-în centrul orașului Satu Mare. Aspecte din toate activitățile desfășurate au fost surprinse în revista taberei.

În ultima zi de tabără, elevii au participat la concursul individual de matematică. Festivitatea de premiere a avut loc în aceeași zi, elevii fiind răsplătiți cu diplome și premii.

Seara de 12 iulie a fost încheiată cu o petrecere, realizată de către organizatori, pentru toți participanții, unde elevii și profesorii au avut posibilitatea să socializeze și să-și împărtășească impresiile, în urma diverselor activități desfășurate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 14, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.