Festivalul Folclorului Codrenesc ”Oțeloaia”, ediția a LXIII-a, va avea loc în 18 august

Duminică, 18 august la ora 12:00, va avea loc cea de-a LXIII-a ediție a Festivalului Folclorului Codrenesc ”Oțeloaia”, eveniment organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu Instituția Prefectului Județului Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Homoroade.

Tradiţia reînvie în splendidul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generaţii. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un minunat prilej de prezentare a cântecului şi dansului popular, a datinilor şi obiceiurilor străvechi. Oțeloaia a devenit în timp, spațiul consacrat în care anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în adevărata sa splendoare și unicitate.

Menționăm că prezentarea manifestării va fi făcută de celebra realizatoare și prezentatoare de emisiuni folclorice, Iuliana Tudor de la TVR care se va afla pentru prima dată la Oțeloaia.

În program:

Dinu Iancu Sălăjanu
Malvina Madar Iederan
Leontina Dorca și Maria Carmen Sas
Maria Petca Poptean
Hermina Marc Iluț
Marian Buzilă
Adelina Costina
Bianca Cionca
Ansamblul Folcloric al Județului ,,Doruri Sătmărene’’ –– soliști vocali: 9- Silvia Șuth, 10- Liliana Bota, 11- Darius Câmpean; solist instrumentist – 12- Bogdan Bota
Ansamblul Folcloric „Cununița și Cununița Năzdrăvană”
Grupul folcloric ,,Homoroade’’
Dănțăușii din Cuța și Soconzel
Ansamblul Folcloric „Ceatăra” din Carei
Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului” – Ardud
Ansamblul Folcloric „Mugurașii Codrului” din Giorocuta
Ansamblul Folcloric „Vatra” din Santău

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 6, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.