Teatru la castel: “Dialog despre prudenţă şi iubire”, după Octavian Paler

Luni, 20 mai 2013 de la ora 18.00, în sala Cavalerilor a Castelului Károlyi, iubitorii teatrului au putut urmări piesa “Dialog despre prudenţă şi iubire” (Apărarea lui Galilei) de Octavian Paler.

DSC_1072

Reprezentarea pe care au putut-o urmări spectatorii din Carei, a fost o adaptare după romanul lui Paler, Apărarea lui Galilei. Dramatizarea şi regia i-au aparţinut cunoscutului actor şi regizor din Satu Mare, Carol Erdős. Acesta a surprins o serie de aspecte filozofice din roman, cărora le-a dat o transpunere atât de directă şi firească, încât adăugând interpretarea plină de concentrare şi emoţie a actorilor Rappert-Vencz Gábor, Laczkó Tekla, Rappert-Vencz Stella, putem spune că am avut parte de un spectacol extraordinar de captivant. Scenografia a fost realizată de Cristian Gătina iar muzica a fost compusă de Szátvári Csaba.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 21, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *