Atac fără precedent la adresa Angelei Merkel

Premierul ungar Viktor Orban a adâncit tensiunile cu Germania după ce a comparat politicile cancelarului german Angela Merkel cu invazia militară nazistă a ţării sale, ordonată de Adolf Hitler, a relatat luni TheLocal.de.

Angela_Merkel

Merkel a declarat săptămâna trecută, într-o discuţie publică despre Europa, că Germania “va face totul pentru a aduce Ungaria pe drumul cel bun. Dar (…) nu vom trimite cavaleria imediat”. Comentariile cancelarului german au fost un răspuns la afirmaţiile principalului său contracandidat, social-democratul Peer Steinbrück, care, în aceeaşi discuţie a ridicat problema excluderii Ungariei din UE din cauza unor reforme recente nedemocratice.

“Germania a trimis cavaleria o dată, şi sub formă de tancuri”, a declarat Orban la emisiunea sa radiofonică săptămânală de vineri. “Cererea noastră ar fi să nu o mai trimită din nou. Nu a fost o idee bună atunci şi nu a funcţionat”, a adăugat el. Comparaţia pe care Orban a făcut-o între modul în care a fost tratată Ungaria în timpul ocupaţiei militare naziste a intensificat tensiunile dintre cele două ţări, scrie Der Spiegel duminică. Opoziţia ungară a criticat comentariile lui Orban, pe care le-a calificat drept o “glumă grosolană” şi a subliniat că Merkel a cerut o soluţie moderată la actuala dispută între Ungaria şi UE.

Realitatea.net

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 mai 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.