Cea de-a VII-a ediție a Serii folclorice de la Ștrandul Termal Tășnad. Datină și voie bună!

În incinta Ștrandului Termal Tășnad a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 10 august, un nou eveniment cultural-artistic de calitate, organizat cu succes de Primăria şi Consiliul Local Tășnad, Ștrandul Termal Tășnad și Muzeul Județean Satu Mare, gândit să binedispună turiștii care aleg Ștrandul Termal Tășnad pentru relaxare, dar și pe localnici: Seara folclorică, datină și voie bună. 

În deschiderea Serii folclorice, primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, a declarat că evenimentul este o adevărată sărbătoare a cântecului şi dansului popular, o explozie de originalitate şi tradiţii, păstrate din generaţie în generaţie şi transmise mai departe prin intermediul folclorului.

Buna dispoziție, cântecele, dansurile populare și ritmurile de petrecere iubite deopotrivă de toți sătmărenii, mai ales de codreni, au fost asigurate de formații și interpreți îndrăgiți în întregul județ și în străinătate: Ansamblul Folcloric ”Flori de Codru” și ”Codrulețul” din Tășnad, Leontina Dorca, Maria Carmen Sas, Ansamblul ”Cununița” Satu Mare, Petrică Mureșan.

Locuitorii din Tășnad aşteaptă de fiecare dată cu inimile deschise această seară folclorică ajunsă la cea de-a șaptea ediție, prin intermediul dansului, muzicii şi costumelor populare. Varietatea dansurilor, a ritmurilor, a costumelor tradiţionale atrage de fiecare dată atenţia şi câştigă admiraţia celor îndrăgostiţi de folclor, reflectând istorie, cultură, atitudini, valori.

Publicul a participat în număr mare, s-a lăsat prins de atmosfera de sărbătoare din Ștrand, a cântat și petrecut până târziu alături de invitații serii.  Un moment special din program l-a constituit interpretarea de către Ansamblul Folcloric ”Cununița” a câtorva cântece religioase (pricesne) specifice Postului Sfintei Marii, în care ne aflăm până în 14 august.

Evenimentul este încă o dovadă vie că, deja de șapte ani, la Tășnad se respectă și se promovează muzica, dansurile și datinile românești, la cel mai frumos nivel și cu un public pe măsură.

Au prezentat cu mult suflet și talent Anca Deaconu, directorul Casei de Cultură Tășnad, și de Diana Kinces, muzeograf în cadrul Secției Restaurare – Conservare de la Muzeul Județean Satu Mare.

Elena Ioana Koka 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 11 august 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Responses to Cea de-a VII-a ediție a Serii folclorice de la Ștrandul Termal Tășnad. Datină și voie bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.