Școală de Vară în perioada 26 august – 1 septembrie la Carei, pentru tinerii interesați de istorie

Centrul pentru politici locale cu sediul la Alba Iulia și Asociația foștilor expulzați și refugiați români din 1940 în urma Dictatului de la Viena, filiala Carei, anunță organizarea unei Școli de Vară în perioada 26 august – 1 septembrie la Carei.

Școala de Vară se adresează tinerilor din toată țara care doresc să  cunoască etapa istorică amintită prin cercetări la fața locului și interviuri luate puținilor supraviețuitori în urma intrării în vigoare a Dictatului odios de la Viena din 1940, 30 august. Organizatorilor li se alătură și Asociația ASTRA, Despărțământul ”Aurel Coza”  Carei, Asociația  Națională a Cadrelor  Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, filiala Satu-Mare  precum și oameni de bine, istorici și cadre didactice universitare, care sunt interesați de informarea corectă a tinerei generații.

Și-au anuntat până acum intenția de a colabora ca parteneri media Anchete Online, Opinia Transilvană, Glasul Info, Informația Zilei, Buletin de Carei și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Programul cuprinde activități informative, deplasări în satele de foști refugiați din jurul Careiului, lansări de carte, discuții cu istorici și profesori universitari dar și scurte programe cultural-artistice.

Marcarea datei odiosului Dictat de la Viena va avea loc la Satu Mare în ziua de 30 august de la ora 16.00 la Muzeul Județean, iar în ziua de 31 august va avea loc la Carei tot de la ora 16.00, la Monumentul Comemorativ al foștilor refugiați. Va urma un simpozion dedicat momentului istoric crud din 30 august 1940 unde vor avea intervenții deputatul Dan Gheorghe și urmași ai foștilor refugiați din Carei iar ulterior vom asista la o lansare de carte a renumitului lingvist Stelian Răducanu, ”Probele Ființei Neamului” și a lui Vasile Lechințan din Cluj-Napoca.   Școala de Vară se va încheia în data de 1 septembrie 2019.

Înscrieri se pot face până la data de 25 august 2019, la telefon: 0745632939.

Cei care doresc să se alăture și să sprijine financiar organizarea acestei Școli de Vară dedicate consecințelor intrării în vigoare a Dictatului de la Viena din 1940 o pot face prin donaţii în contul deschis la BCR Carei: IBAN  RO28RNCB0222159783550001

Daniela Ciută,

președinte filiala Carei a Asociației foștilor expulzați și refugiați din 1940

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 12 august 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.