Orchestra Filarmonicii ”Dinu Lipatti” susține 2 concerte In Memoriam dr. Fatyol Rudolf, la Carei și la Satu Mare

Miercuri, 28 august 2019, de la ora 19:00, orchestra Filarmonicii ”Dinu Lipatti” Satu Mare concertează la Carei, in memoriam maestrului Rudolf Fátyol.

Evenimentul va avea loc în aer liber, pe platoul din fața Castelului Károlyi și îi va avea ca protagoniști pe dirijorul Franz Lamprecht și celebrul violonist Alexandru Tomescu. În caz de vreme nefavorabilă, concertul va avea loc în Sala Cavalerilor. Intrarea este liberă.

În program:

A. Dvořák: Poloneza în Mi bemol major

C. Porumbescu: Balada

E. Elgar: Pomp and Circumstance-Dans Nr.4 în Sol Major

C. Gounod: Vals din opera Faust

J. Massenet: Méditation din opera Thais

L. Delibes: Csárdás din opera Coppélia

C. Ziehrer: Fächer – Poloneza

B. Bartók: Dansuri populare româneşti

J. Strauss: Vocea primăverii-Vals

L. Delibes: Mazurca din opera Coppelia

E. Waldteufel: Estudiantina

Orchestra va susține și un al doilea concert, a doua zi, 29 august, de la ora 19:00, la Satu Mare, în Piața 25 Octombrie.

Fostul manager al Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, cetățean de onoare a municipiilor Carei și Satu Mare, a plecat la cele veșnice în data de 22 iulie 2019.

Conf. Univ. dr. Rudolf Fátyol s-a născut în 2 mai 1957, în Carei şi a absolvit Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a fost discipolul maestrului Ştefan Ruha. De-a lungul carieirei sale a obţinut cele mai înalte distincţii şi premii, fiind iubit şi apreciat atât în ţară, cât şi peste graniţe.

A fost un adevărat exemplu de perseverență și profesionalism în artă și cultură, unul dintre cei mai îndrăgiți colaboratori ai Direcției de Cultură a municipiului Carei. A iubit deosebit de mult orașul Carei, despre care vorbea cu mult respect și de care era mereu foarte mândru.

Rudolf Fátyol, a fost unul dintre cei mai apreciați violoniști și manageri de instituție de cultură din România.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 22, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.