Comuna Doba și satele aparținătoare, tot mai aproape de alimentarea cu gaze naturale

În cursul anului 2002 s-a semnat un contract de concesiune cu firma S.C. Gaz Vest S.A. din Arad, pentru alimentarea cu gaze naturale a tuturor localităţilor aparţinătoare comunei, lucrările fiind programate pentru mai multe etape. În 2016 acest contract a recăpătat viaţă prin actele adiţionale încheiate între firma de mai sus şi Consiliul Local Doba, s-au păstrat etapele de execuţie şi adică etapa I Doba şi Paulian şi etapa II Boghiş, Traian şi Dacia.

Sarcinile ce au decurs din contract pentru prima etapă şi mai precis întocmirea proiectului tehnic şi obţinerea avizelor necesare inclusiv a autorizaţiei de construire au fost realizate de Consiliul Local Doba.

La întălnirile dintre firma concesionară şi reprezentanţii Consiliului Local Doba s-a ajuns la concluzia că în acest moment firma nu dispune de fonduri pentru dezvoltare, ca urmare Consiliul Local Doba a luat o hotârăre de a accesa un împrumut rambursabil în valoare de 2.500.000 lei pentru realizarea execuţiei primei etape şi întocmirea documentaţiei pentru etapa a II a.

Lungimea totală a reţelelor în cele două localităti din etapa I este de 20.842 ml.

Locuitorii comunei Doba trăiesc cu speranţa că la iarnă se vor putea încălzi şi cu gaze naturale, urmând ca în cursul anului următor să continue şi cu etapa a II a.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 22, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.