Eroul național Avram Iancu, comemorat la Carei la 147 de ani de la moartea sa

Direcția de Cultură a Municipiului Carei a organizat marți, 10 septembrie 2019, începând cu ora 10.00, un scurt moment comemorativ cu ocazia împlinirii a 147 de ani moartea eroului național Avram Iancu.

În cadrul manifestării, directorul Direcției de Cultură Carei, Bogdan Georgescu, a evocat personalitatea „Crăișorului Munților”, după care a avut loc un parastas în memoria eroului național, cu participarea preoților de la Parohia Ortodoxă Carei, în frunte cu protopopul Florian Mocanu.

Apoi, au depus coroane: Primăria municipiului Carei prin Direcția de Cultură, Subunitățile Ministerului Afacerilor Interne, Asociația Unirea 2009 Carei, Asociațiunea Astra – Despărțământul Aurel Coza Carei și Partidul Național Liberal.

Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic susținut de către Corul Asoțiației Unirea 2009 Carei și a soliștilor Ansamblului Ceatăra pregătiți de prof. Adrian Pașca.

La momentul comemorativ au participat, pe lângă reprezentați ai unor instituții de stat și asociații culturale, elevi de la Școala Vasile Lucaciu, Școala Generală nr. 1 și Liceul Teoretic din Carei.

La final, fiecare participant a primit cadou o vedere cu eroul național Avram Iancu, în amintirea acestei zile. Organizatorii mulțumesc tuturor celor care au onorat cu prezența această manifestare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 septembrie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.