Prima ședință a Cenaclului literar ”Afirmarea” din această toamnă. A citit Adrian Francisc Munteanu

Întruniți pentru prima dată în această toamnă, membrii Cenaclului ”Afirmarea” au audiat poeziile scrise de Adrian Francisc Munteanu, care acum s-a prezentat în fața cenaclului, chiar dacă scrie poezie de mai mulți ani. Adrian Francisc Munteanu este la bază inginer agronom, dar a lucrat și în învățământ, la Liceul Agricol din Carei.

Adrian Francisc Munteanu a început să scrie poezie prin anii 2010-2011, evident că primele poeme au fost cam naive, a declarat el, dar de atunci a evoluat spre bine. A citit poemele: ”Pașii ei”, ”Înger cu curcubeu”, ”Gondola”, ”Visul unui dor”, ”De ce nu vii”, ”Visul între anotimpuri”.

Prima care s-a înscris la cuvânt a fost Dana Criste. Ea i-a recomandat lui Adrian din primul moment să uite de rimele facile. În poezii se observă anumite dezacorduri dar în esență creațiile sale sunt bine și să scrie mai departe cu curaj. I-a recomandat să meargă pe un fir roșu în poezie.

Pe Mihai Sas l-a surprins faptul că autorul a practicat mai multe meserii (are și o școală de electrician auto) și asta se observă imediat în poemele sale. Este o poezie mai mult decât acceptabilă, și i-a recomandat să revadă fiecare poezie și să meargă mai departe cu curaj.

Ioan Tipu Sălăjanu a spus că nu e de acord cu faptul că poemele ar fi cam copilărești și a citit un catren dedicat autorului.

Georgeta Govor i-a spus să scrie în continuare și că poeziile lui sunt frumoase. Claudiu Govor a observat că poemele au multă coloratură și dragoste și i-a recomandat să lase critica pe seama celor care se pricep, și să scrie poeme așa cum simte el. Carol C. Koka a spus că avem în față un viitor poet, scrie bine dar trebuie să revadă fiecare poezie și să elimine tot ce este în plus.

În final și Ioan Anițaș și-a spus părerea despre creațiile audiate. El a fost mai critic de data aceasta. A dat exemplul unei poezii care începe minunat apoi după câteva versuri nu este la fel. Trebuia să ducă mai departe ideea incepută despre acea femeie din poem. Apoi, sunt pe alocuri cuvinte care ”strică” poezia, iar alte cuvinte se repetă. Și el a recomandat revizuirea poeziilor.

Adrian Francisc Munteanu a declarat că el preferă să scrie o poezie care e citită de câți mai mulți cititori, o poezie ușor de citit. Aceste poezii citite îl reprezintă pe autor, poate pe parcurs o să-și schimbe stilul, după cum a spus în finalul ședinței de cenaclu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 19 septembrie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.