Program pilot pentru asigurarea unei permanențe la secțiile de poliție comunale

În sala de ședințe a Primăriei Orașului Negrești-Oaș, a avut loc joi, 26 septembrie şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare. Au fost prezenți primarii, șefii de post și șefii secțiilor de poliție din Negrești-Oaș, Batarci, Bixad, Călinești-Oaș, Cămârzana, Certeze, Gherța Mică, Racșa, Tarna Mare, Târșolț, Turț, Vama. Ședința a fost condusă de președintele A.T.O.P., Andrei Veron, subprefectul Altfatter Tamás, șeful I.P.J. Satu Mare, comisar șef Sorin Daniel Stan, și șeful I.S.U. ”Someș” Satu Mare, colonel Dima Nicolae. 

Ținând cont că în ultima perioadă s-a înregistrat o scădere a infracțiunilor în zona Oașului, primarii și șefii de post prezenți au scos în evidență faptul că în zona pădurilor se constată o creștere a vânzării și transportului ilegal de masă lemnoasă, sustrasă din pădure. De aceea, ”ocoalele silvice au datoria supravegherii și controlului circulației materialului lemnos. Vrem să soluționăm toate problemele, pentru care putem considera totuși că autoritățile locale au o activitate bună”, spus comisarul șef al I.P.J. Satu Mare, Sorin Daniel Stan.

În ultima perioadă, la I.P.J. Satu Mare au venit în județ 16 lucrători noi, dintre care 6 sunt din zona Negrești Oaș. ”Este greu, vin la noi tineri polițiști, acumulează experiență și cei care nu sunt de la noi, pleacă în județele de domiciliu. De aceea, trebuie fpcut public faptul că, la cele două școli de poliție se mai fac înscrieri până în 15 octombrie”, a mai spus șeful I.P.J. Satu Mare.

În zona Oașului, există camere de supraveghere în apropierea școlilor, precum și la obiective din localități, dar s-a ridicat problema nevoii de amplasare de camere de supraveghere și la biserici, pentru prevenirea furturilor, cum au avut loc în ultima perioadă.

La nivelul Țării Oașului, este în scădere numărul elevilor de vârstă școlară, dar se are în vedere creșterea numărului de camere de supraveghere amplasate în apropierea tuturor unităților școlare, și a limitatoarelor de viteză zona școlii.

Pentru asigurarea unei permanențe la secțiile de poliție comunale, I.P.J. Satu Mare implementează experimental un program pilot. Acesta are ca obiectiv asigurarea prezenței la post a polițiștilor pe toată perioada zilei, în 2 schimburi. Programul pilot va fi implementat la Valea Vinului, pe 2 luni, urmând ca începând cu anul viitor, să fie introdus în tot județul, pentru asigurarea siguranței cetățeanului, după cum a anunțat comisar șef al I.P.J. Satu Mare, Sorin Daniel Stan.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 26 septembrie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.