Acțiuni de prevenire și depistare precoce a cancerului de sân, inițiate de SJU Satu Mare

A devenit un obicei în ultimii ani, ca specialiștii din cadrul Spitalul Județean de Urgență Satu Mare să marcheze Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului de sân.

Cancerul de sân este o afecțiune gravă în care unele celule din corpul uman se dezvoltă necontrolat devenind canceroase (sau maligne).

Cancerul de sân este cea mai frecventă tumoare malignă diagnosticat în rândul femeilor din lumea întreagă. Anual sunt depistate aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi de cancermamar, conform statisticilor oferite de World Cancer Research Fund International.

În cursul lunii octombrie, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare organizează acțiuni privind prevenirea și depistarea precoce a acestei afecțiuni care deseori se dovedește fatală.

Prin aceste acțiuni derulate de specialiștii din cadrul SJU Satu Mare, se dorește încurajarea atitudinii preventie la nivelul pacientelor prin screening regulat și autopalpare a sânilor, principalele metode de depistare precoce a cancerului de sân. Depistat în stadii incipiente, cancerul de sân poate fi vindecat în procent foarte mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 30, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.