”Cu drag, profesrorului meu!” (Surprize pentru dascălii Liceului Tehnologic UNIO – Traian Vuia)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, elevii claselor IX A, IX B, X A, X B, XI A de la Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vuia” din Satu Mare, coordonați de profesoarele Bücs Ecaterina și Marcu Monica, au pregătit o serie de momente emoționante dedicate profesorilor lor.

S-a recitat poezia „Scrisoare învățătorului meu”, de Petre Ghelmez.

Pe tabla laboratorului unde s-a desfășurat activitatea, o altă surpriză deosebită: cu un pic de talent și cu multă imaginație, elevii au desenat chipul dascălilor din școală, împrumutând pozele acestora de pe facebook. Desenele au fost lipite pe tablă, spre deliciul tuturor celor prezenți.

A fost apoi un alt moment frumos, acela în care fiecare participant elev a adresat gânduri de recunoștință profesorilor. Ochi umeziți de emoție, liniște deplină, apoi aplauze. Multe aplauze.

A urmat apoi prezentarea în PowerPoint a unor imagini cu activități ale elevilor realizate de-a lungul timpului și mesaje de mulțumire ale acestora, care erau cam așa:

„Ești dascălul meu special pentru că:

– îmi ești mereu alături ca diriginte și profesor

– mă înveți să iubesc frumosul

– te preocupi să am un stil de viață sănătos

– te asiguri că, pe lângă cele învățate la teorie, transpunem în practică noțiunile acumulate

– mă ajuți să conștientizez că e bine să ajutăm oamenii

– mă ajuți în organizarea de activități recreative pentru sudarea colectivului

– vei rămâne veșnic în sufletul meu”

Seria de mesaje a continuat minute în șir.

A urmat un moment la fel de emoționant ca toate celelalte: o felicitare realizată de elevi a fost înmânată tuturor profesorilor. Iată și textul ei:

„Dragi profesori, aceasta este ziua în care, tradițional, vă adresăm cele mai sincere urări de bine, de sănătate și de împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care fiecare dintre noi a început lecția vieții. Dacă suntem buni, e meritul dumneavoastră. La mulți ani de ziua profesorului!”

Directorul unității școlare, prof. dr. Popescu Vlaicu, a mulțumit elevilor pentru programul prezentat, i-a felicitat și a felicitat și cadrele didactice.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 3 octombrie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.