”Lectura fără frontiere” – un nou proiect educativ al Bibliotecii Județene Satu Mare

Biblioteca Județeană Satu Mare și Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare organizează luni, 7 octombrie, cu începere de la ora 10.00, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, activitatea „Lectura fără frontiere” pentru a marca Ziua Mondială a Educației, Ziua Europeană a Limbilor și Anul Cărții în România.

Parte a unei întregi serii de proiecte propuse a se desfășura în cadrul parteneriatului de colaborare dintre cele două instituții în anul școlar 2019–2020, activitatea este în măsură să încurajeze lectura în limba engleză și limba franceză și să promoveze fondul de documente tipărit în diferite limbi de circulație internațională.

Alături de bibliotecari, vor fi prezenți elevii din clasele a XII-a C și D, profil filologie, îndrumați de doamnele prof. Ioana Văsuț și Ramona Vagner.

Începând cu 1994, la inițiativa UNESCO, se serbează Ziua Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii și pentru a atrage atenţia anumitor guverne asupra condiţiilor rele de muncă în care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea și asupra salariilor mici ale acestora. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză. Consacrată personalului didactic, celor care fac educaţia – educatori, învăţători, profesori – în România această zi este menționată drept Ziua Mondială a Educației, în semn de recunoaștere a contribuției esenţiale pe care o au cadrele didactice la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. Dascălii joacă, de asemenea, un rol civic de mare importanţă, contribuind la păstrarea coeziunii sociale.

Transmitem urări și gânduri de aleasă prețuire tuturor cadrelor didactice din județul Satu Mare!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 3, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.