Copil diagnosticat cu ADHD şi depresie, refuzat și în școlile normale, și în cele speciale

Cazuri complexe au intrat în atenţia prefectului judeţului Satu Mare, Darius Filip, în urma audienţelor susţinute marţi, 08 octombrie 2019, la sediul instituţiei.

O persoană din localitatea Dumbrava, oraşul Livada a reclamat situaţia de fond funciar cu care se confruntă, explicând că vecinul de casă i-a intrat pe teren, fără a respecta mejda. În acest caz, petenta a fost îndrumată să aducă toate actele pe care le are pentru a vedea ce demersuri instituţionale pot fi făcute pentru a fi ajutată.

O altă persoană de loc din Ploieşti, mutată în judeţul Satu Mare, în comuna Lazuri se confruntă cu o problemă mai mult decât neplăcută. Locuieşte într-un imobil aflat în stare deplorabilă, fără încălzire, doarme pe jos, asta în condiţiile în care fiul său mijlociu este proprietarul imobilului. Având în vedere că dânsa nu este proprietar al imobilului (deţine drept de uzufruct), reprezentanţii Primăriei comunei Lazuri nu pot interveni pentru reparaţii urgente sau cu alte intervenţii la imobil. Având în vedere că femeia nu are niciun venit, prefectul Darius Filip a dispus verificări suplimentare în acest caz şi analizarea situaţiei legale pentru ca aceasta să poată beneficia de ajutor de la stat. În ceea ce priveşte situaţia imobilului, prefectul i-a sugerat persoanei să încerce să mai poarte discuţii cu fiul său pentru a ajunge la o înţelegere legală privind dreptul de proprietate asupra imobilului.

Un alt caz este al unei femei din Satu Mare care se confruntă cu imposibilitatea şcolarizării fiului ei de numai opt ani din cauza unor probleme de comportament. Concret, copilul diagnosticat cu ADHD şi depresie nu este primit în şcolile cu regim normal din Satu Mare (din cauza stării sale), iar în cele speciale nu se clasifică datorită IQ-ului mare. Şi în acest caz, prefectul Darius Filip a dispus efectuarea unor verificări suplimentare la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare pentru a se stabili concret la ce instituţie de învăţământ poate fi înscris copilul şi care au fost motivele refuzului de a frecventa mai multe şcoli din municipiu.

Un alt cetăţean s-a prezentat reprezentantului Guvernului în teritoriu cu solicitarea de a primi ajutor social de la Primăria comunei Culciu, în momentul de faţă acest ajutor nefiindu-i acordat din cauza lipsei unor documente. Prefectul a luat legătura cu reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, iar persoana în cauză a fost îndrumată să depună la dosar documente edificatoare.

Prefectul Darius Filip acordă audiențe în fiecare zi de marţi între orele 10.00-12.00, la sediul Instituției Prefectului. Înscrierea pentru audiențe se face până luni (pentru audiențe la prefect), respectiv până miercuri (pentru audiențe la subprefect) între orele 08.00-16.30 la Compartimentul Relații cu publicul/Registratură – Găzdac Florian – tel. 0261 713 120.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 8 octombrie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.