Orașele Satu Mare și Wolfenbüttel, la 45 de ani de prietenie, înfrățire și colaborare

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a primit marți, 8 octombrie, vizita delegației din Wolfenbüttel, compusă din foști edili și reprezentanți ai organizațiilor caritabile. Din delegație au mai făcut parte Hroswitha von Alten-Weddelmann, fost consilier local al orașului Wolfenbüttel și Erwin Gohla, fost profesor și membru de bază al Asociației de prietenie “Wolfenbüttel-Satu Mare”.

De altfel, în luna august a anului trecut o delegație sătmăreană compusă din viceprimarul municipiului Satu Mare și consilierii locali au reprezentat municipiul în cadrul unei vizite similare organizate în orașul Wolfenbüttel.

În cadrul întâlnirii, primarul municipiului Satu Mare a oferit fostului primar al oraşului Wolfenbüttel, Axel Gummert și fostului viceprimar, Manfred Ammon, câte o diplomă de recunoaștere pentru merite deosebite în sprijinirea, dezvoltarea și promovarea comunității sătmărene și a relațiilor de înfrățire pe parcursul celor 45 de ani.

“Relația cu oraşul Wolfenbüttel este una deosebită, fiind unul dintre orașele cu care am dezvoltat cele mai frumoase proiecte de-a lungul celor 45 de ani de înfrățire. Împreună cu partenerii noștri am demonstrat și o vom face și pe viitor, că putem face lucruri frumoase pentru comunitățile noastre. În continuare este evidentă dorința noastră de a dezvolta proiecte comune și de a duce mai departe relațiile de înfrățire dintre cele două orașe“, a transmis primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Înfrăţirea dintre Satu Mare şi Wolfenbüttel s-a concretizat în 1974, în urma inundaţiilor catastrofale din 14 mai 1970, când acest oraş din Germania a sărit în ajutorul populaţiei sinistrate din Satu Mare.

Fostul primar al oraşului Wolfenbüttel, Axel Gummert și viceprimarul Manfred Ammon sunt Cetăţeani de Onoare ai municipiului Satu Mare, pentru meritele deosebite în cadrul dezvoltării parteneriatului dintre cele două oraşe.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 8 octombrie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.