Alocațiile de stat pentru copii vor fi majorate anual, cu 100% din rata medie anuală a inflației

Alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate anual, de la 1 ianuarie 2020, cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei. Decizia a fost luată în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz. Legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate în fiecare an odată cu inflaţia, aşa cum au propus mai mulţi parlamentari liberali.

„Am reușit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației. Din 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație cât mai decentă. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu dar s-a terminat cu bine”, a scris deputatul PNL Robert Sighiartău, unul dintre iniţiatorii proiectului, pe contul de Facebook.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii a fost depus la Senat pe 11 septembrie 2018, dar a fost respins pe 4 februarie 2019. Cu toate aceastea, proiectul a primit aviz favorabil în Comisa de Muncă, iar marţi a fost votat în unanimitate în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Propunerea liberalilor a primit 242 de voturi „pentru”.

Initiaţiva legislativă prevede ca alocaţia pentru copii să se stabilească în raport cu indicatorul social de referinţă” (ISR).

„Tara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

„Inflaţia a crescut alarmant în ultima perioadă, iar efectele asociate acesteia devin o povară serioasă pentru familiile din România, care îşi susţin cu greu existenţa. De asemenea, migraţia românilor spre alte ţări pentru un trai mai bun reprezintă o problemă alarmantă pentru natalitate şi pentru demografia ţării”, precizaeză iniţiatorii proiectului, Robert Sighiartău şi Dumitru Mihălescul, deputaţi PNL.

Alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani este de 300 de lei, iar pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani este de 150 de lei. De asemenea, alocația este de 300 de lei și pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 21, 2019. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to Alocațiile de stat pentru copii vor fi majorate anual, cu 100% din rata medie anuală a inflației

 1. Draga redactie,
  Va trimit spre publicare scrisoarea atasata. Daca doriti sa fiti alaturi de noi va rugam sa o publicati. Daca nu va multumim daca nu veti face comentarii negativiste.
  Cu respect pentru reprezentantii celei de a patra puteri in stat.

  SCRISOARE DE INVITATIE LA DONATIE
  Stimată doamnă/stimate domn,
  Avand in vedere ca incepand cu 3 ianuarie 2020 proiectul Centrul de Sprijin pri Voluntariat ,, SENIORII ARMELOR – ARMONIA VARSTELOR” intra in faza de operationalizare lansam campania de strangere de donatii . Campania se adreseaza persoanelor fizice, organizații, si companii . Scopul proiectului, bazat pe participare si implicare directa, voluntara a persoanelor de varsta a treia impreuna cu tinerii, in actul de constientizare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si integrarea in viata cetatii, de sprijin pentru cei aflati in situatii limita, ceea ce presupune initiativa si aplicare, mai mult decat acumulare de cunostinte, dezvoltarea deprinderilor de comunicare interactiva, de dezbatere, dialog constructiv, promovare si sustinere a ideii de ,,participant activ la viata cetatii” si de transformare in realitate a sloganului NIMENI NU ESTE SINGUR LA GREU.
  Deprinderile menţionate sunt extrem de utile atat varstnicilor cat si tinerilor implicaţi, deoarece se creeaza ocazia testării potenţialului de parteneri in rezolvarea complexelor probleme ale societatii de azi .
  Una dintre probele proiectului prezentat, este inclusiv acordarea de diplome de certificare a tinerilor ca voluntari activi care sa atraga un număr cât mai mare de donatori , dornici să susţină scopul proiectului.
  Ceea ce trebuie să ştiţi, este că fiecare din dumnavoastra donatorii sau sponsorii nostri nu trebuie să faceţi un efort financiar/material exagerat, deoarece fiecare actiune este incadrata in parametrii stabiliti precis combinat cu certa dumneavoastra dorinta si potenta dintr-un anumit moment al solicitarii donatiilor.
  Donatorii nostri pot sa-si aleaga categoria de donatori in care se incadreaza, astfel:
  – PERSOANE FIZICE:
  – Donatori platina- 1.000 lei
  – Donatori aur -600 lei
  – Donatori argint – 400 lei
  – Donatori bronz – 250 lei
  – Donatori – 100 lei
  – ORGANIZATII
  – Donatori platina- 2000 lei
  – Donatori aur -1500 lei
  – Donatori argint – 1000 lei
  – Donatori bronz – 750 lei
  – Donatori – 500 lei
  – COMPANII
  – Donatori platina- 5000 euro
  – Donatori aur -3000 euro
  – Donatori argint – 2000 euro
  – Donatori bronz – 1000 euro
  – Donatori – 500 euro
  Donatiile se pot face direct la sediul din SFINTII APOSTOLI NR.7A, Sector 5 in fiecare zi de miercuri intre orele 10.00-12.00 sau in cont bancar 141RONCRT0444729801 , Banca TRANSILVANIA, Sucursala ROSETTI, BUCURESTI
  Beneficiar LADPM
  Numele donatorilor persoane fizice cat si datele şi siglele organizaţiei, firmei, societăţii pe care o preprezentaţi, vor fi menţionate în toate materialele de promovare a proiectului, în paginile virtuale ale noastre precum si in buletinul scris editat la inceputul lunii ianuarie si iunie al fiecarui an. De asemenea, datele şi siglele dumneavoastră vor fi expuse la toate activitatile organizate sub egida Centrului.
  Susţineţi reintegrarea varstnicilor in viata cetatii si dezvoltarea tinerilor, integrarea in grupuri de lucru, fiind CU NUMELE dumneavoastră lângă noi!
  Persoanele de contact:
  1. Nicolae GROPAN , coordonator al proiectului- telefon 0744.649.707, E-mail nicolae.gropan@yahoo.com
  2. Romica FIRTAT, coordonator proiect, telefon 0722.208.669 , E-mail Romgin02@yahoo.com

  Va asteptam cu respect si interes
  Coordonator Centru nickgropan
  Nicolae GROPAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.