Copiii de la Grădinițele Guliver și 14 Mai au dirijat circulația pe Bulevardul Traian

Proiectul "Poliţist Junior", iniţiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi Fundaţia Maria, aflat la a doua ediţie în acest an, a debutat luni, 20 mai 2013, cu o activitate de dirijare a circulaţiei, la care au participat copii de la Grădiniţele Guliver şi 14 Mai.

47ba0d76efc08579b01650f8b1d7ea23_XLMicii pietoni au recapitulat împreună cu poliţiştii regulile de circulaţie învăţate de la părinţi şi de la doamnele educatoare, după care, fiecare din cei 43 de copii prezenţi, a avut posibilitatea de a îmbrăca uniforma de poliţist junior şi de a dirija, alături de adevăraţii poliţişti, circulaţia la trecerea de pietoni dintre Grădina Romei şi Electrolux.

Prin recomandările primite de la poliţişti şi demonstraţiile practice, copiii au avut posibilitatea de a înţelege mai bine responsabilitatea pietonilor în stradă, manifestată în special prin traversarea corectă a drumului public, dar şi rolul poliţistului în dirijarea circulaţiei. În final, toţi participanţii s-au dovedit încântaţi de a fi participat la această activitate şi de a avea şansa de fi poliţişti juniori, fiind felicitaţi de adevăraţii poliţişti pentru asumarea cu seriozitate a ambelor roluri pe care le-au jucat: de pieton responsabil şi de poliţist.

Activităţi similare vor avea loc şi în perioada următoare – programate în zilele de 24, 27, 28 şi 29 mai – la sunt aşteptaţi să participe aproximativ 1000 de copii de la grădiniţele: Mondiala, Draga Mea, Voinicelul, G.P.P. nr.9 precum şi de la Şcoala Gimnazială Avram Iancu şi Şcoala Gimnazială Oşvareu din Botiz.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 23, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *