Program informatic pentru copii cu autism și probleme de mobilitate, la Satu Mare

Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Satu Mare, ce funcționează sub egida Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare (DGASPC Satu Mare), a achiziționat un echipament unic în zonă.

Cu ajutorul programului „Mira”, dezvoltat în Cluj-Napoca, instituția sătmăreană este singura din județ, unde cu un program special de calculator, copii cu tulburări din spectrul autismului și de mobilitate, de la 0 la 18 ani, se pot dezvolta eficient. De asemenea, recent a fost introdusă o cameră senzorială pentru terapie cu lumină, unde copii își pot dezvolta abilitățile cu ajutorul luminilor diferit colorate.

În plus, centrul Sera oferă copiilor nevoiași tratamente de kinetoterapie, balneoterapie și masaj cu asistenții sociali, logopezii și psihologii care îi așteaptă pe cei mici.

Cei care doresc să apeleze la serviciile oferite de centru pot să trimită un e-mail la crch@dgaspcsm.ro, să sune la 0361-414018 sau direct pe strada George Călinescu nr. 1.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 6 noiembrie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.