Patru cetățeni în audiență la prefect, cu probleme privind proprietatea asupra terenurilor

Patru cazuri noi au fost prezentate în cadrul audienţelor susţinute marţi, 12 noiembrie 2019, prefectului judeţului Satu Mare, Darius Filip.

În prima situaţie s-a solicitat sprijin cu privire la instituirea unei sume cu titlu de despăgubire pe care ar datora-o petentul Primăriei municipiului Satu Mare, în urma unei hotărâri de Consiliu Local, referitor la dreptul de acces spre terenul său, conform unei sentinţe judecătoreşti.

Prefectul i-a comunicat persoanei că dacă nu este mulţumită de prevederile hotărârii, aceasta poate fi atacată în instanţă.

În al doilea caz s-a prezentat situaţia unui teren din municipiul Satu Mare pentru care se solicită sprijin în vederea intrării în proprietatea statului român, la momentul de faţă fiind în proprietate privată. Prefectul a solicitat depunerea unui memoriu la Instituţia Prefectului-Judeţul Satu Mare, la care să se anexeze documente edificatoare. După analiza juridică a memoriului se va comunica petentului un punct de vedere.

O altă speţă se referă la intrarea în proprietatea unui teren din municipiul Satu Mare, aferent unei construcţii, în baza Legii 231/2018. În această situaţie, prefectul i-a explicat cetăţeanului că procedura prevede înaintarea către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a propunerii din partea Comisiei Locale, abia apoi fiind discutată şi validată, după caz.

În ultimul caz persoana prezentă a solicitat sprijin instituţional pentru a i se emite două titluri de proprietate pentru terenurile achiziţionate prin contracte încheiate sub semnătură privată. Prefectul i-a explicat petentului că doar pe cale judecătorească poate să intre în proprietatea celor două suprafeţe de pământ.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 12 noiembrie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.