Sute de arbori plantați pe străzile din municipiul Satu Mare, într-o amplă acțiune

Primăria Municipiului Satu Mare a demarat în primăvara acestui an o amplă acțiune de plantare a arborilor în mai multe zone din oraș, care a fost reluată în această toamnă. Pe mai multe străzi din oraș au fost deja plantați în acest sezon de toamnă peste 400 de arbori, atât pe malul drept al Someșului, cât și în cartierele Micro 17, Micro 16, Carpaţi I şi Carpaţi II.

Municipalitatea consideră ca importantă regenerarea zonelor verzi. Astfel că, în fiecare zonă unde unde au fost identificați arbori bătrâni sau bolnavi și unde a fost nevoie ca să se intervină pentru tăierea lor, în această toamnă locul lor a fost luat de puieți. Pentru fiecare copac tăiat s-a plantat altul, iar acțiunea de completare a arborilor va continua.

Acţiunile de plantare a arborilor pe străzile oraşului, în cadrul campaniei de toamnă, au vizat mai multe zone din oraș, dintre care amintim străzile: Ioan Slavici, George Coșbuc, Crinului, Drăganilor, Turturelelor, Ștefan cel Mare, dar și zona Pieței Mici, parcare Pod Decebal, parcul U.F.O, precum și în cvartalele de parcări situate între str. Jubileului- Bld. Independenței -str. Ion Vidu – str. Bobocului etc. În total, în această toamnă vor fi plantați peste 600 de arbori.

Anul trecut Primăria Municipiului Satu Mare a plantat peste 500 de arbori dintre care amintim străzile: Henri Coandă, Cuza Vodă, Horea, Bariţiu, Wolfenbuttel, Almaşului, Retezatului, Rodnei. Campania de plantare va continua și în primăvara anului viitor și pe alte străzi din oraș.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 13, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.