Expoziție comună de arte plastice a Școlii de Arte Satu Mare și a Școlii ”II Rákoczi Ferenc” din Téglás (Ungaria)

Marți, 19 noiembrie 2019, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean a avut loc vernisajul expoziției realizate de elevii Școlii de Arte Satu Mare și ai școlii ”II Rákóczi Ferenc” din Téglás (Ungaria). Au fost prezenți profesorul Mircea Deac, managerul Școlii de Arte Satu Mare, Tuncsikné Fekete Kinga – conducător artistic și Szabó-Kiss Szabina – profesor de arte plastice, conducătorii delegației din Ungaria.

Mircea Deac a urat bun venit publicului prezent în număr mare, și delegația din Téglás, arătând că de ani de zile s-au stabilit relații foarte bune între cele două școli. Ambele instituții de învățământ au multe elemente în comun. Mircea Deac i-a felicitat pe cursanți pentru rezultatele foarte bune pe care le-au obținut în ultima vreme.

A fost prezent și Gergely Csaba, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare și prim vicepreședintele asociației. Ștefan Tillinger. În cuvântul său Gergely Csaba s-a referit la relația foarte bună dintre cele două școli, la vizitele și schimburile culturale reciproce. Gergely Csaba a urat succes tuturor elevilor și corpului profesoral. Relațiile de colaborare vor continua și în viitor.

Elevii Școlii de Arte Satu Mare au prezentat un program artistic, astfel:

Pop Luca – ,,Nu sunt mic pentru gheţuş’’- de Emil Plugaru – cls prof. Carol Erdos

Pollack Ilka -,,Huzakodo’’  – de Lackfi Janos – cls prof. Kovacs Eva

Burciu Hess – ,,Fotbalistul Gică’’ – de Otilia Cazimir – cls prof. Carol Erdos

Pap Szandi – ,, Az emberke tragediaja’’ – de Karinthi Frigyes – cls prof. Kovacs Eva

Paul Maria -,,Fetiţa alintată’’ –  de Otilia Cazimir  – cls prof. Carol Erdos

Rebic Dominic – ,,Frumoasă-i limba noastră’’ – Grigore Vieru – cls prof. Carol Erdos

Babici Iulia și Capac Teodora –  cls.   prof. Gabriela Tănase

Fragment din baletul Paquito, muzica Ludwig Miukus,  coregrafia  Marius Petipe

Din partea școlii din Téglás au prezentat un program artistic Fekete Sándor, vioară, Fekete Anna, block flute și Sigér Vivien, chitară acompaniați la pian de profesorul Varga Miklós.

Această expoziție face parte din programul ”Zilelor Școlii de Artă” care se desfășoară între 19-22 noiembrie. Miercuri, 20 noiembrie, la orele 17.00, la Muzeul de Artă va avea loc un spectacol de muzică clasică și poezie al cursanților Școlii de Arte. Joi, 21 noiembrie, cu începere de la orele 14.00 la Centrul Cultural Carei, sala Deak Endre, va avea loc un spectacol de muzică populară al cursanților Școlii de Arte Satu Mare, iar vineri 22 noiembrie, între orele 16-21 la Centrul Multicultural ”Poesis” va avea loc Festivalul concurs internațional de muzică pop-rock ”Muzica Inimii Mele” ediția a XIII-a.

Conducerea Școlii de Arte Satu Mare, manager Mircea Deac și Florin Pop, vă invită să participați la aceste evenimente culturale.

Cornel C. KOKA

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 19, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.