Orașul Ardud, înfrățit cu comuna Volturara Irpina din Campania, Republica Italiană

Duminică, 24 noiembrie, în sala de conferințe a Primăriei orașului Ardud, Consiliul Local al orașului Ardud a fost convocat în ședință solemă de către primarul Ovidiu Duma. Ședința a avut ca temă semarea „Acordului de cooperare și înfrățire” între Comuna Volturara Irpina, Provincia Avellino, Regiunea Campania din Republica Italiană și Orașul Ardud, județul Satu Mare din România.

Înainte de ședința propriu-zisă, Ansamblul Folcloric ”Cetatea Codrului” a oferit musafirilor din Italia un spectacol de muzică și dansuri.

Au participat cei 15 consilieri locali ai orașului Ardud, secretarul orașului Ardud, Cristian Micle, președintele ședinței de consiliu local, Călin Șoimoșan, alături de delegația oficială a comunei Volturara Irpina, condusă de primarul Marino Sarno.

În cuvântul său, primarul Ovidiu Duma a arătat că această înfrățire a fost posibilă datorită relațiilor începute acum trei ani, între conducerea școlilor din Ardud și a celor din Volturara Irpina, pe diverse obiective din domeniul învățământului, ceea ce a dus la necesitatea și decizia de a se realiza mai departe o înfrățire, o relație dintre cele două comunități. Înfrățirea s-a oficializat la nivelul primăriilor și consiliilor locale din Ardud și Volturara Irpina.

”Sperăm ca acest act de înfrățire să dea un impuls nou, să creeze posibilitatea accentuării relațiilor pe toate domeniile vieții din cele două comunități. Prin faptul că astăzi s-a parafat și partea oficială de colaborare între cele două unități școlare din localitățile noastre, îi învit și îi îndemn pe toți locuitorii din cele două localități, și persoanele juridice din cele două localități, să caute punți comune de colaborare, de cunoaștere reciprocă, și schimburi de experiență. Acestea, pentru a se cunoaște mai bine cele două comunități, cele două popoare, de ce nu, așa cum deja am și constatat. Așa cum și comunitățile înfrățite din țările cu care avem până acum asemenea relații: Ungaria, Polonia, Ucraina, să căutăm posibilități de accesare a unor finanțări care să vină în sprijinul diverselor aspecte comune ale celor două comunități.

Doresc succes acestui parteneriat, să fie cu folos pentru toți locuitorii comunităților noastre, să se deruleze mulți ani de acum încolo, și să ne bucurăm că astăzi am făcut acest pas și suntem martori la acest eveniment”, a declarat primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma.

Primarul din Volturara Irpina, Marino Sarno, de asemenea și-a exprimat bucuria de a se afla la Ardud, și pentru că s-a ajuns la acest act de înfrățire cu orașul Ardud. A mulțumit Primăriei Ardud pentru buna primire și speră în cea mai bună colaborare.

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a adresat un cuvânt de salut primarului și locuitorilor comunei Volturara Irpina și din partea sătmărenilor, dorind italienilor de asemenea mult succes în proiectele viitoare și în relațiile stabilite cu Ardud.

În finalul ședinței cei doi primari și-au făcut reciproc cadouri, constând în drapelele țărilor și simboluri ale comunităților pe care le reprezintă. Același lucru l-au făcut și conducerile instituțiilor de învățământ implicate în acest demers.

Volturara Irpina este o comună din provincia Avellino, regiunea Campania, Italia, cu o populație de 4.103 locuitori și o suprafață de 32.42 km². Economia se bazează pe producția de castane.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 noiembrie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.