Lansare de carte și expoziție de pictură, la Biblioteca Județeană

Joi, 23 mai, profesoara Nicoleta Câmpian şi-a lansat cea de a doua carte cu titlul ”Însemnările unui diriginte”, carte scrisă sub forma unui jurnal care face referire la experienţa didactică a autoarei. În cadrul aceleiaşi manifestări, pictorul şi prozatorul Dan Marius Cosma a expus în holul Sălii Multimedia al Bibliotecii Judeţeene 20 de tablouri.

biblioteca1

Manifestarea a fost organizată cu sprijinul Primăriei Crucişor şi cu implicarea personală a primarului Florinel Andreica. Din prezidiu au făcut parte Gheorghe Gheorghiade, fost director al Bibliotecii Judeţene, pictorul şi scriitorul Nicolae Pop, directorul Editurii Citadela, Aurel Pop, Nicoleta Câmpian, Dan Marius Cosma şi din partea instituţiei gazdă Angela Câmpian, dorector interimar al Bibliotecii Judeţene Satu Mare.

În cuvântul său, primarul comunei Crucişor a mărturisit că expoziţia a fost o surpriză plăcută. Nu ştia că prozatorul Dan Marius Cosma este atât de talentat şi la pictură. S-a bucurat că are un consătean cu calităţi deosebite, dăruit trup şi suflet comunei în care trăieşte. Directorul Aurel Pop l-a considerat pe Dan Marius Cosma un prozator valoros care a editat până în prezent trei volume de proză, foarte  bine primite de critica de specialitate. Despre Nicoleta Câmpian a menţionat că a scos o carte unicat pe care o recomandă călduros tuturor părinţilor dar şi elevilor. În carte se regăsesc faptele a trei generaţii de elevi. “Recomand cartea din suflet, cititorul care o va parcurge nu va avea nimic de regretat”, a spus Aurel Pop, directorul Editurii Citadela.

DSCN0330

Dan Marius Cosma a vorbit despre calităţile de dascăl ale autoarei, care dovedeşte o foarte bună cunoaştere a psihologiei copiilor, şi „este fără îndoială un diriginte cu personalitate”. Autoarea a mărturisit că ideea de a scrie această carte i-a venit spontan, iar „materialul” l-au furnizat elevii. Copiii ei, pe care îi iubeşte foarte mult, au citit deja cartea şi s-a gândit să le facă cadou la sfârşit de an şcolar pentru a le rămâne ca o frumoasă amintire.

DSCN0328

În partea a doua a manifestării, cei prezenţi au luat parte la vernisajul expoziţiei de pictură, semnată de Dan Marius Cosma. El este absolvent al Liceului de Artă din Baia Mare şi al Facultăţii de Arte Vizuale. Despre creaţia artistului au vorbit Gheorghe Gheorghiade, fost director al Bibliotecii Judeţene Satu Mare, pictorul Nicolae Pop şi Vasile Pop de la Biblioteca Judeţeană. Vorbitorii şi-au manifestat admiraţia faţă de creaţiile artistului. Majoritatea tablourilor redau peisaje din comuna Crucişor. Ele degajă o armonie caldă, sunt sunt bine organizate şi exprimă bucuria de a trăi. Tablourile s-au născut fără încrâncenări interioare ci pur şi simpu din plăcere. “Pictorul respectă legile naturii, redă realist şi perfect atmosfera satului, exprimă starea sufletească a autorului. În toate tablourile se regăseşte armonia şi echilibrul”, a spus pictorul Nicolae Pop. Expoziţia va rămâne deschisă până la data de 17 iunie.

DSCN0331

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 24, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.