Dr. Augustin Mircea a fost comemorat la Ardud în cadrul Zilei Naționale a României

În organizarea Primăriei și Consiliului Local Ardud, a Casei de Cultură ”Dr. Augustin Mircea”, cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, marți, 26 noiembrie în orașul Ardud au fost organizate manifestări cultural-educative dedicate Zilei Naționale a României, și comemorării a 65 de ani de la trecerea în eternitate a Dr. Augustin Mircea, personalitate marcantă pentru românii din orașul Ardud.

La monumentul lui dr. Augustin Mircea au fost prezenți primarul Ardudului, Ovidiu Duma, membrii Consiliului local Ardud, ai Poliției locale, locuitori ai orașului, elevi de la Școala Gimnazială și de la Liceul Tehnologic Ardud, reprezentanți ai Casei de cultură ”Dr. Augustin Mircea”.

S-a intonat Imnul de Stat al României și al Europei, preotul greco-catolic Vasile Goje a rostit o scurtă binecuvântare pentru toți cei prezenți, apoi scriitorul și omul de cultură Felician Pop a preluat atribuțiile de moderator al evenimentului.

Despre semnificația istorică a Zilei de 1 Decembrie au vorbit preotul Vasile Goje, referentul cultural și scriitorul Ștefan Berci, scriitorul Felician Pop, și primarul Ovidiu Duma. Cu toții au insistat că nu trebuie să ne uităm trecutul și trebuie să-i omagiem pe înaintașii noștri care au făcut totul pentru ca astfel cei de azi să fim cine am ajuns. La fel, și Augustin Mircea își merită recunoștința și cinstirea din partea ardudenilor de azi și numai, fiind participant la Marea Unire de la 1918 și deputat în primul Parlament al României Mari.

Momentele muzicale ale evenimentului de la Ardud au fost oferite de corul de copii ”Ardente” din Mădăras, dirijat de prof. instructor Anamaria Gal. Copiii au prezentat cântece patriotice. Apoi, Felician Pop împreună cu interpretul de folk Adrian Lupescu, i-au impresionat pe cei prezenți cu un cântec dedicat lui Vasile Lucaciu.

De asemenea, în cadrul acestei manifestări s-a subliniat că în ultima vreme, orașul Ardud începe să devină centrul vieții culturale din județul Satu Mare. Prin evenimentele culturale organizate aici de câțiva ani încoace, la promovarea cărora și Actualitateasm.ro și-a oferit toată deschiderea, ardudenii demonstrează că sunt iubitori ai actului cultural organizat și oferit cu dăruire.

Au avut loc depuneri de jerbe de flori din partea Primăriei și Consiliului Local Ardud, Poliției orașului Ardud, instituțiilor de învățământ, Casei de cultură ”Dr. Augustin Mircea”, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și a reprezentanților cultelor religioase din Ardud.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 26 noiembrie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.