Șeful I.J.J. Satu Mare: În zona Oașului au început să apară animale periculoase (urșii)

Sala de conferințe a Primăriei orașului Ardud a găzduit marți, 26 noiembrie şedinţa lunară a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare. Au fost prezenți primarii, șefii de post și șefii secțiilor de poliție din Ardud, Acâș, Beltiug, Bogdand, Hodod, Homoroade, Socond, Supur, Terebești, Viile Satu Mare. Ședința a fost condusă de președintele A.T.O.P. Satu Mare, Andrei Veron, alături de șeful I.P.J. Satu Mare, comisar șef Stan Sorin Daniel, șeful I.J.J. Satu Mare, colonel Popa Ovidiu Adrian, și I.S.U. ”Someș” Satu Mare, colonel Dima Nicolae, subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas.

Participanții din comunele mai sus amintite au prezentat informări privind modul în care se implică primăriile în asigurarea climatului de siguranță a cetățenilor, conform ordinii de zi.

Primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, a informat că aici și în localitățile aparținătoare sunt amplasate zeci de camere de supraveghere, și la intrările și ieșire din localități. De asemenea, există camere performante care citesc numerele de înmatriculare. Există camere în comunele Socond, Terebești, Viile Satu Mare, și altele. Este pozitiv faptul că în toate localitățile este o conclucrare bună între posturile de poliție din comunele mai îndepărtate, de la marginea județului, cu poliția orașului Tășnad.

Deși este un deficit de personal la secțiile de poliție, șeful I.P.J, Stan Sorin Daniel a spus că este nevoie preventiv ”… să mărim numărul de patrule, să mărim numărul de camere performante, încercăm un program de prezență la post între orele 6.00 – 22.00. Prin Legea 333 se poate organiza în comunele în care nu există o formă de pază, o colaborare cu poliția”. Tehnic există posibilitatea de a face legătura cu camerele de supraveghere din comune, având dispozitive speciale de monitorizare, inclusiv a transportulurilor speciale.

Colonelul Popa Ovidiu Adrian, șeful I.J.J. Satu Mare, a spus că există un detașament mobil de jandarmi ce poate interveni prompt, la nevoie. De asemenea, se vor mări efectivele de patrule care să ajungă în satele mai îndepărtate de municipiul Satu Mare, cel puțin o dată pe săptămână.

Tot col. Popa Ovidiu a atenționat primarii și șefii de post de apariția și în județul Satu Mare a unor animale periculoase, urși, (în Oaș), mistreți, lupi, pentru care există o formă legală de intervenție, care așteaptă îmbunătățiri prin propuneri venite din localități.

Șeful I.S.U. ”Someș” Satu Mare, colonelul Dima Nicolae, a solicitat primarilor încheierea organizării, dotării, și avizării conform normativelor în vigoare, a Serviciilor de Voluntariat pentru care în bugetele viitoare să fie alocate sumele necesare existând în prezent un timp mare de intervenție la localitățile îndepărtate. De asemenea, este necesară autorizarea I.S.U. a unitățlor școlare.

S-a mai discutat nevoia de renovare a unor sedii de poliție, care au ajuns într-o stare de degradare, care trebuie oprită prin lucrări de reparații.

În final, subprefectul Altfatter Tamas a mulțumit celor prezenți pentru modul în care și-au îndeplinit îndatoririle, pentru că în județul Satu Mare nu s-au înregistrat probleme pe parcursul celor două tururi ale alegerilor prezidențiale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 27, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.