Camera Deputaților a adoptat Statutul personalului silvic. Pădurarii vor fi dotați cu armament 

Legea adoptată introduce prevederi noi în statutul silvicultorilor, precum reducerea vârstei de pensionare pentru personalul silvic, de la 65 la 63 de ani, și acordarea unei gratificații egale cu minimum cinci salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator și pentru silvicultorii din mediul privat, la fel ca în cazul angajaților din sistemul de stat.

Totodată, este introdusă și obligația ca pădurarii cu atribuții de pază să fie dotați cu armament de serviciu, însă aceștia vor avea posibilitatea de a decide dacă vor purta în acest scop o armă letală sau neletală. Completarea statului a fost necesară în vederea soluționării lacunelor de ordin legislativ.

”Dotarea cu armament este foarte importantă deoarece, cu toate că pădurarii aveau asupra lor și până acum arme, de regulă arma de vânătoare de serviciu, în cazul în care au fost nevoiți să o utilizeze actul era catalogat drept o infracțiune, chiar dacă era vorba de apărarea propriei integrități personale. Situația urmează să se clarifice odată cu adoptarea acestei legi” – a declarat deputatul sătmărean Magyar Lóránd.

Deputatul consideră că noul statut adoptat este începutul unui proces care, printre multe alte beneficii, are menirea de a atrage tinerii pentru acest domeniu deoarece, în prezent, personalul activ în domeniu este format din persoane mai în vârstă, iar numărul tinerilor atrași, în prezent, de domeniu este prea mic pentru a asigura necesarul adecvat pentru viitor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 28 noiembrie 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.