Expoziția ”Versus dar împreună”, ediția a XI-a și lansare de album Romeo Komaromi

Sâmbătă 30 noiembrie 2019, în Galeriile de Artă „Dr. Pop Mihai” din Negrești Oaș a avut loc cea de-a XI a ediție a expoziției „Versus dar împreună”, în organizarea lui: Romeo Komaromi, Remus Țiplea și Emilian Moldovan, parteneri: National Geographic – România, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Primăria Orașului Negrești Oaș, Muzeul Țării Oașului și Casa de Cultură Negrești Oaș, și lansarea albumului „Chipuri și priveliști vânătorești” – Romeo Komaromi.

În deschirea evenimentului au luat cuvântul: Aurelia Fedorca – primarul orașului Negrești Oaș, Robert Laszlo – managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, fotografii – Remus Țiplea, Romeo Komaromi și Emilian Moldovan. Moderatoarea evenimentului fiind, directoarea Muzeului Țării Oașului – Anca Natalia Rusu.
Albumul „Chipuri și priveliști vânătorești” este rodul muncii de 10 ani a fotografului negreștean Romeo Komaromi și cuprinde instantanee ale acestei milenare îndeletniciri care este vânătoarea.

La drept vorbind, Romeo Komaromi este un „vânător de imagini”, iar pânda lui se concentrează pe surprinderea unor clișee fotografice memorabile care să reprezinte esența adevărată a vânătorii: prietenia, empatia, tensiunea pândelor, bucuria trofeelor, toate acestea fiind ingredientele pline de vechi arome ale unei vieți trăite în echilibru și deplină rezonanță cu natura.
Într-o lume în care într-o singură zi se fac miliarde de poze, poate părea superfluă organizarea unei expoziții de fotografie. Cu toate acestea, în urmă cu un deceniu, patru fotografi din Oaș au pus bazele unui festival de fotografie sugestiv intitulat „Versus dar împreună”, iar anii care au trecut, nu au făcut altceva decât să confirme viabilitatea și consistența acestui demers artistic.

Dintre cei patru inițiatori, pe baricade au mai rămas doar trei: Remus Țiplea, Emilian Moldovan, și Romeo Komaromi, care continuă să creadă cu o superbă îndârjire, că lumea strecurată prin lentile poate fi mai frumoasă, că o fotografie are puterea să bucure și chiar să vindece. În fiecare an au expus pe simezele negreștene, mari fotografi din România, foarte mulți dintre ei apreciați la cel mai înalt nivel în lumea artei fotografice, dar și a publicațiilor de profil.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 2, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.