Trei cetăţeni algerieni şi unul libian, opriți din drumul ilegal spre Ungaria, în Oar 

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare, în cooperare cu lucrătorii Biroului Județean Poliție Transporturi Satu Mare și ai Sectorului PF Berveni, au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 23.12.2019, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Satu Mare și ai Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, au depistat, în localitatea Oar, la aproximativ 150 metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni din Algeria și unul din Libia, cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, fiind toți solicitanți de azil în ţara noastră. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, pentru a-şi găsi locuri de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea acestora urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Totodată, persoanele au fost îndrumate spre Centrele de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Galați și Rădăuți.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 25, 2019. Filed under Infracțiuni, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.