Guvernul va elabora un proiect de lege privind desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

Guvernul a adoptat Memorandumul înaintat de Ministerul Justiţiei prin care se propune desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Pe baza memorandumului, Guvernul va elabora un proiect de lege privind desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu: ”Înființarea secției a fost criticată de Comisia GRECO, Comisia de la Veneţia şi în raportul MCV. Forurile europene au recomandat ca secţia să nu fie înfiinţată pentru că s-ar crea o presiune suplimentară asupra magistraţilor.

Ceea ce a urmat a confirmat aceste temeri: s-au retras recursuri făcute de DNA la cauze de mare corupţie, au fost deschise o serie de acţiuni împotriva unor procurori şi judecători care criticau procesul de modificare a legilor justiţiei.”

Premierul Ludovic Orban a declarat: ”Propunerea făcută de ministrul Justiției este una corectă, care figurează și în programul nostu de guvernare. Angajamentul nostru legat de MCV este de transpunere a recomandărilor, pentru că obiectivul nostru este la un moment dat să punem punct acestui MCV.”

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 28, 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.