Guvernul liberal își angajază răspunderea în fața Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își va angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Primarii vor fi aleși cu 50% plus 1 din voturi.

Ludovic Orban a declarat: ”Am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi. E vital ca primarii să fie aleși cu jumătate plus unu din voturi, pentru a avea legitimitate.

Acum doi ani am inițiat un proiect de lege pentru a transpune voința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor. Proiectul a fost ”parcat” neregulamentar în Parlament la o defunctă Comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea de către plenul Camerei.”

PNL a depus în Parlament un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi, în martie 2017. Proiectul a fost respins de Senat în noiembrie 2017. În Camera Deputaților, PSD a tergiversat, timp de doi ani de zile, punerea proiectului pe ordinea de zi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 16 ianuarie 2020. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.