Peste 190 de misiuni şi situații de urgență gestionate într-o săptămână, de pompieri

În perioada 13 – 19.01.2020 pompierii sătmăreni au executat 128 intervenţii SMURD, au intervenit pentru stingerea a 9 incendii, au fost solicitaţi în trei situaţii pentru deblocarea usii de acces în locuinţă, respectiv pentru deblocarea/descarcerarea şi extragerea victimelor rămase blocate în autoturism în urma producerii a două accidente rutiere, au intervenit în sprijin pentru transportarea unei persoane supraponderale. Tot în această perioadă, au fost executate 48 misiuni de recunoaştere în teren.

Se constată creșterea numărului incendiilor izbucnite în urma utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire. În decurs de o săptămână, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare au intervenit pentru stingerea a patru incendii (trei case de locuit şi un atelier) care au avut ca şi cauză de producere: coşul de fum necurăţat sau neprotejat termic faţă de elementele combustibile din structura acoperişului / tavanului, respectiv pentru stingerea unui incendiu izbucnit din cauza supraîncărcării sistemului de încălzire cu material combustibil (centrala unei săli de sport). Din fericire, incendiile au fost stinse cu operativitate de către forțele de intervenție. În nici unul dintre aceste evenimente nu au fost înregistrate victime, ele soldându-se doar cu pagube materiale.

Reamintim, și cu această ocazie, importanța curățării periodice și întreținerii corespunzătoare a coșurilor de fum, doar de către personal autorizat și atragem atenția asupra riscului mare de producere a incendiilor prin utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire.

Alte două incendii s-au produs la două autoturisme, ambele aflate în staţionare pe raza municipiului Satu Mare (pe Drumul Careiului şi pe B.dul Henri Coandă). Şi în aceste situaţii s-au înregistrat doar pagube materiale.

În data de 13.01 a.c., în jurul orei 19:50, 8 subofiţeri din cadrul Secţiei de Pompieri Negreşti Oaş au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire de locuinţe dezafectată din Negreşti Oaş. Din fericire, în incendiul provocat, cel mai probabil, prin folosirea flăcării pentru a aprinde materiale şi deşeuri, nu au fost înregistrate victime.

În data de 15.01.2020, pompierii sătmăreni au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la două garaje situate pe strada Dariu Pop din municipiul Satu Mare. La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent, însă pompierii au acţionat rapid pentru localizarea şi lichidarea incendiului, reuşind protejarea construcţiilor alipite. Nu au fost înregistrate victime şi în nici unul dintre garaje nu se aflau autoturisme. La finalul intervenţiei, pompierii au stabilit ca şi cauză probabilă a producerii incendiului: folosirea unor materiale explozive – artificii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 20, 2020. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.